ВІЙНАГоловні новини

Будівлю могли підірвати зсередини: Арестович про вбивство полонених в Оленівській колонії

0

Обгорілі люди, яких видно на відео з місця, вже могли бути мертві на момент вибуху.

Будівля колонії в Оленівці, де утримувалися українські військовополонені, могли підірвати зсередини.

Про це повідомив радник глави офісу президента України Олексій Арестович.

“Фахівці-піротехніки, аналізуючи російське відео з Оленівки, кажуть, що картина більше схожа на підрив речовини з високою температурою горіння всередині самої будівлі, чим на результат обстрілу”, – написав він.

За словами Арестовича, таким чином окупанти могли намагатися приховати сліди своїх злочинів.

“Попередньо, це не стільки (або не тільки) обстріл, скільки – схоже на спробу прибрати сліди злочину після подій, що сталися в будівлі. Одна з головних ознак – люди в будівлі не розкидані як від вибуху, а схоже, що обгоріли тіла людей, які вже були мертві на момент початку пожежі”, – зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, у п’ятницю, 29 липня, проросійські бойовики заявили про загибель 40 українських бійціввнаслідок удару по Оленівській колонії. Пізніше повідомлялося, що кількість загиблих зросла.

У Генштабі ЗСУ заявили, що Збройні Сили Російської Федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в Оленівці.

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович повідомляв, що жителі окупованої Оленівки інформували про роботу російських “Градів” по колонії, де утримувалися українські військовополонені.

Українська розвідка також зафіксувала артилерійські обстріли у напрямку Оленівки, повідомляла “УП” з посиланням на джерела. За кілька днів до події в це місце, як повідомляється, були переведені взяті в полон бійці “Азова”.

Лідер “Азова” Андрій Білецький оголосив “полювання” на кожного злочинця, причетного до вбивства полонених “азовців” в Оленівці.

Що буде з цінами на продукти: НБУ прогнозує зростання вартості харчів

Previous article

Росіяни знову поцілили в житлові будинки в Краматорську: є загиблий і поранені

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА