Головні новиниНовини

ВОРОЖА ПРОПАГАНДА!На росТБ видали згорілий російський БТР за український

0

Російські пропагандисти на «Першому каналі» показали сюжет про «українських диверсантів» і нібито їх підбитий БТР. Виявилося, що він російської модифікації, таких БТР на озброєнні ЗСУ немає.

Напередодні ФСБ відзвітувала про «знищення» російськими військовими «диверсантів із території України». У прес-службі Південного військового округу уточнили, що приблизно о 06:00 районі станиці Мітякінської в Ростовській області російський кордон нібито перетнули дві військові машини Збройних сил України (ЗСУ). У прес-службі також додали, що п’ятьох військових ЗСУ «вдалося знищити». При цьому інформації про постраждалих серед російської армії не надходило.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував інформацію про «вторгнення» ЗСУ на територію Росії, назвавши повідомлення фейком.

На знімках з місця описуваних подій, як з’ясували експерти, відбито російську модифікацію БТР-70М. При цьому, за даними Oryx, така техніка не перебуває на озброєнні в українській армії; у ЗСУ є власна модифікація БТР-70М, експеримент з експлуатації якої було припинено. У дослідницькій групі додали, що БТР на відео «був пофарбований у спробі зробити його схожим на український».

Раніше розвідка країн-членів НАТО повідомила, що бойовики російських приватних військових компаній, зокрема ПВК «Вагнер», готують диверсійні акти, аби виправдати вторгнення Росії в Україну.

Урок історії: У посольстві США зреагували на заяви Путіна про «Україну імені Леніна»

Previous article

“Укрзалізниця” не збирається припиняти рух поїздів на схід країни

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *