ВІнничинаГоловні новини

Вінницька облрада закликала міжнародні інституції визнати агресію рф геноцидом українського народу

0
Вінницька облрада звернулася до міжнародних інституцій із закликом визнати здійснення російською федерацією геноциду українського народу.

Про це повідомила Вінницька обласна рада, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 15 квітня, на позачерговій 23-й сесії обласної ради 8 скликання депутати розглянули проєкт рішення «Про звернення Вінницької обласної Ради 8 скликання до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав про здійснюваний російською федерацією геноцид Українського народу. Депутати підтримали запропонований проєкт рішення одноголосно», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що засудження геноциду українського народу світовим співтовариством має стати не лише актом справедливості щодо жертв російських окупантів. Воно зможе відіграти роль інструменту запобігання аналогічних злочинів у майбутньому.

Виходячи з цього, Вінницька обласна рада закликала міжнародні організації та інституції визнати вчинення російською федерацією геноциду Українського народу, а також злочинів проти людяності та воєнних злочинів на території України.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

На Вінниччині поліцейські підрозділи посилили фільтраційні перевірки іноземних громадян

Previous article

На Вінниччині жінка ледь не зарізала 60-річного співмешканця

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *