ВІЙНАВІнничинаГоловні новини

Вінницький Бізнесмен Та Його Дружина Відправляли Російському Депутату Мільйони Доларів США

0

Відомий своїми проросійськими поглядами вінницький бізнесмен Михайло Поздняков та його дружина «Міс Україна-2011» Ярослава після початку війни в Україні втекли в Москву. Офіційно подружжя має спільний бізнес з власником компанії «Тосол-Синтез» та багаторічним депутатом партії «Єдіная Росія» Валерієм Артамоновим, неофіційно — Михайло Поздняков отримав російське громадянство та постійно підтримує фінансово політичну верхівку Російської Федерації в обмін на російські замовлення для його основного бізнесу в Україні — Калинівського хімзаводу (ТОВ «Біохімінвест», ЄДРПОУ 35165147).

Партнер Михайла та Ярослави Позднякових в Росії — Валерій Артамонов, власник компанії «Тосол-Синтез»
Михайло Поздняков роками знищував екологію Вінниччини заради бізнесу з росіянами

Компанія російського бізнесмена Валерія Артамонова «Тосол-Синтез» є провідним продавцем автомобільної хімії на теренах Російської Федерації. В Україні «Тосол-Синтез» працювала через декілька компаній-прокладок: в т.ч. російську ТОВ «Тосол-Синтез Трендинг» та українську ТОВ «Тосол Синтез Україна» (ЄДРПОУ 37489488), фактичним власником якої є Михайло Поздняков через ТОВ «Біохімінвест». Мільйони доларів, зароблені з 2014 року проросійським Поздняковим з продажу російської продукції в Україні, наповнювали російський державний бюджет, що сьогодні фінансує вбивства українських дітей в Маріуполі, Харкові, Чернігова, Сумах.

Основний український бізнес Михайла Позднякова — виробництво та продаж гліцерину — також не обходиться без російського партнерства. Російські бізнесмени є основними замовниками найбрудніших очисних робіт для Калинівського хімзаводу, яким володіє подружжя Позднякових. Дружина бізнесмена — «Міс Україна-2011» Ярослава Позднякова, успішна у Вінниці бізнесвумен, засновниця школи моделей Qmodels та школи для дівчаток Princess.

Ярослава Позднякова (Куряча) в московському ГУМі. 2022 рік

Несплата подружжям Позднякових податків зі свого хімічного бізнесу — лише верхівка антиукраїнської діяльності горе-бізнесменів. Починаючи з 2018 року ТОВ «Укрхімінвест», що на 100% належить ТОВ «Біохімінвест» Позднякових, почало відкрито зливати хімічні відходи, отримані внаслідок реалізації великих російських замовлень, у полі поблизу м. Калинівка Вінницької області.

Про попередження екологічної катастрофи на Вінниччині повідомило Управління СБУ у Вінницькій області. Щомісячно близько 500 тонн відходівзливалося у землю, наповнюючи навколишню територію смородом та небезпекою отруєння.

Отруйні відходи хімічного виробництва зливалися в земляні ями поблизу м. Калинівка Вінницької області

Держекоінспекція за результатами перевірки оштрафувала підприємство Позднякових на 150 млн грн, але штраф так і не був виплачений. Як власники Калинівського хімзаводу, так і керівництво підприємства прокоментувати журналістам скандал відмовилися.

За неперевіреною інформацією вже 25 лютого, на наступний день після початку авіаударів російської авіації по містах України, подружжя Позднякових виїхало за межі країни в Москву. При чому Михайло Поздняков використав для проходження кордону паспорт громадянина Російської Федерації.

За майже місяць, що пройшов з початку російського вторгнення, подружжя Позднякових ніяк не прокоментували свою втечу в Росію, як і не прокоментували своє ставлення до агресії російських військ в Україні.

Митрополит Онуфрій офіційно визнав війну України з Росією!

Previous article

У США вважають, що бойова потужність армії РФ впала нижче 90%

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА