Здоров'я

Вінницький військовий хірург Анатолій Ордатій здобув найвищу медичну нагороду

0

У Києві відбувся фінал конкурсу серед медичних працівників. Відзнаками за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона» і «Медаль Святого Пантелеймона» нагородили найкращих лікарів, медсестер, науковців, медичних працівників, громадських і благодійних діячів, представників духовенства.

України.відомляє видання  Армія інформ

З гордістю повідомляємо, що «Найкращим лікарем» України став полковник медичної служби Анатолій Ордатій, начальник клініки абдомінальної хірургії Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, якого висунула на нагороду ГО «Українська асоціація військової медицини».

— Анатолій Ордатій — справжній військовий лікар, хоч би як пафосно це не звучало для декого, — прокоментував член ГО УАВМ Сергій Стецюра, начальник лікувально-медичної групи, лікар-методист ВМКЦ ЦР (у 2014 році — очільник медслужби 59-го ВМГ). — У найважчі дні літа 2014-го він проводив транспортування важкопоранених з таких ділянок району ведення бойових дій, з яких вибратися були найменші шанси. Коли вертольоти з медиками на борту вилітали в ці бойові позиційні райони, ми їх хрестили й казали: «Боже, допоможи, щоб вони повернулись».

Сам переможець коментує нагороду по-військовому стримано:

— Служу Українському народові! — відповів Анатолій Ордатій на привітання.

Навіщо Путіну в Криму Республіка російських німців?

Previous article

На Вінниччині вирує штам «Дельта» COVID-19: Вже є перші померлі

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *