ВІЙНАВІнничинаГоловні новини

Вінниччина: антиукраїнських агітаторів, російські підприємства і ботоферми викрила СБУ

0

Управління СБУ у Вінницькій області повідомляє, що у місті Вінниці затримано та проводиться перевірка громадянина рф, колишнього працівника міністерства внутрішніх справ російської федерації. Чоловік виявив жорстку антиукраїнську позицію, поширював заклики щодо захоплення окремих регіонів України, підтримки агресії росії проти України.

Як інформує пресслужба відомства, за результатами проведеного обшуку виявлені документальні матеріали, які підтвердили попередні підозри. Були вилучені візитівки правоохоронних органів та органів спеціального призначення рф. Проводиться подальша перевірка.

На Вінниччині встановлено факт функціонування приватного підприємства, власником якого є громадянин російської федерації. Вказані активи на загальну суму 3 мільйони гривень з мотивів суспільної та військової необхідності, а також на виконання Закону України “Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів”, підлягають націоналізації.

У рамках іншого кримінального провадження, за зверненням слідчого СБУ, Вінницьким міським судом накладено арешт на товар, вартістю близько 100 мільйонів гривень вінницького підприємства, яке має російське походження та підлягає націоналізації у законному порядку.

Частину цих товарно-матеріальних цінностей зловмисники вже намагалися приховано вивезти під виглядом вантажу із символікою “Червоного Хреста”.

Кіберфахівці СБУ викрили функціонування на території міста Вінниці так званої ботоферми, діяльність якої була направлена на реєстрацію та ведення облікових записів у популярних соціальних мережах – “Вконтакті”, “Однокласники”, “Фейсбук” та “Гугл”. Штучно створені підконтрольні боти використовувались зловмисниками в інтересах ворога для поширення неправдивої інформації в українському сегменті мережі Інтернет, для провокування панічних настроїв, а також поширення ворожих інформаційних наративів задля дестабілізації суспільно-політичної обстановки в Україні.

У ході санкціонованого обшуку, проведеного в приміщенні, де функціонувала ботоферма виявлено і вилучено GSM-шлюзи, маршрутизатори, сім-картки та засоби зв’язку, комп’ютерне та інше обладнання, що використовувалось у ході злочинної діяльності. Триває досудове розслідування.

Источник: lada.fm

На Вінниччині 47-річний чоловік пропонував у військкоматі $2000 за ухилення від мобілізації.

Previous article

На Вінниччині діє заборона на відвідування лісів

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА