ВІнничинаГоловні новини

Вінниччина в п’ятірці кращих областей по використанню субвенції на «Нову українську школу»

0

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 2021 року № 476 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа»  впродовж 2021 року територіальними громадами та обласними закладами використано 63701,35 тис. грн. субвенції, що склало 98,1%.

Це дозволило Вінницькій області посісти 5 місце в Україні по використанню цієї субвенції, поступившись Чернігівській (99%), Сумській (98,7%), Кіровоградській (98,4%) та Київській (98,1%) областям.

За рахунок субвенції та коштів місцевих бюджетів:

  • придбано обладнання для облаштування 887 перших класів у 654 школах Вінницької області меблі, комп’ютерним та мультимедійним обладнанням, дошками, інструментами, дидактичними матеріалами та іншим. Показники використання субвенції за цим напрямком сягнули найвищого рівня і склали 99,7 %.
  • Проведено підвищення кваліфікації 13418 вчителів початкової школи на загальну суму 4 281,56 тис.грн.

Окрім того, з метою реалізації концепції  НУШ для базової середньої освіти вперше спрямовано кошти в обсязі 10 666,59 тис.грн. та проведено підвищення кваліфікації 11638 вчителів 5-11 класів.

В тому числі заклади загальної середньої освіти Вінницької області вперше мали можливість за кошти державного бюджету скористатись послугами супервізорів, в рамках роботи яких проводився навчально-методичний супровід педагогічних працівників, консультації, наставництво та виконувались функції модератора. Це дало можливість підвищити якість освітніх послуг  та забезпечити розвиток системи внутрішнього контролі.

У Вінниці автомобіль в’їхав у стовп. Від удару опора впала на дах будинку

Previous article

У вінницькому навчальному закладі провели онлайн-заняття кіберполіцейські

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *