Новини

В центрі Вінниці, у навісі для сміттєвих контейнерів, чоловік і жінка облаштували житло.

0

У середмісті Вінниці облаштували житло у накритті для сміттєвих контейнерів. В частині металевої споруди – контейнери для сміття, в іншій частині – «житло».

Своє помешкання люди відгородили від сторонніх очей старим килимом, який служить дверима і захищає від вітру. Всередині охайно. «Ліжко», яке слугує і столом, і спальним місцем, матрац поклали на відсів і застелили покривалом. Там живуть Діма і Оксана – чоловік і дружина, які не мають даху над головою. Діма показав своє помешкання всередині, але його жінка попросила не фотографувати.

ДЖЕРЕЛО

Діма прибирає прибудинкові території, майданчики біля смітників, відкриває ворота мешканцям будинку які на авто в’їжджають і виїжджають з двору. Здається, що його знають майже всі мешканці. Вітаються і саме до нього звертаються щоб відчинив ворота.

Дімі 34 роки. Він з п’яти років ріс в інтернаті, хоча має брата і сестру. «Прописаний» в Погребищі. Розповідає, що мав земельну ділянку на Старому місті і свого часу їздив у Італію, в Неаполі був, навіть має біометричний паспорт. Говорить, що пластиковий документ навпіл зламали зловмисники, які на смітнику поцупили барсетку, поки Діма спав. «Але я бережу цей паспорт», – говорить Дмитро.

Дмитро каже, що допоміг сестрі розбудувати будинок у Погребищі, але коли в нього закінчились гроші, його вигнали. Говорить, що сестра не сприймає його жінку – Оксану, мовляв, можеш приходити, але без неї. «А я з Оксаною вже 9 років. Пройшли і Крим і Рим», – каже Діма.

Вижити допомагають вінничани. Одні дають роботу – прибрати, підмести, інші приносять їжу, одяг. Навіть мобільний телефон у Діми є. Теж жінка принесла. Поки розмовляли, то кілька раз Оксана гукала «з хати», що Григорівна дзвонить. Зараз Діма хоче офіційно влаштуватись на роботу двірником.

Щоб мати нормальний вигляд, ходять в баню. «Там можна помитись – 35 гривень за півгодини. І попрати речі. Постійно хожу, щоб не бути останньою людиною», – каже Діма.

«Я кругла сирота. В мене є документи. Я мав би отримати житло або компенсацію, але в міській раді мені сказали: Діма, ніхто тобі нічим не поможе», – каже чоловік.

Але в чергу на житло не реєструвався.

«Я можу і прибирати, і на будівництво піти вантажником, готовий працювати де завгодно, одна проблема, нема даху над головою. Мені «управдом» казав, що може знайдуть місце в підвалі», – розповідає Дмитро.

«Я прибираю, допомагаю, мені люди платять копійки, дають їжу, приносять одяг. А от рідна сестра… У мене першого числа день народження був, то сестра подзвонила, питає, ти живий, бо я думала що вже здох», – розказує Діма.

А ще скаржиться на підлітків, які заради розваги можуть посеред ночі грюкати по металевому контейнеру палкою.

Як має зимувати на смітнику, не знає. Але сподівається, що йому дадуть місце хоча б в підвальному приміщення, бо на родичів не надіється.

П’яний вінничaнин побив битою aвтівку нa пaрковці

Previous article

Вінниця щороку готує одного або двох чемпіонів з греко-римської боротьби

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Новини