Головні новини

Голова ОДА відзвітував про результати роботи на пресконференції

0

Про стовідсоткове виконання на Вінниччині програми Президента України «Велике будівництво» заявили вчора під час пресконференції. Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов розповів про побудовані та реконструйовані об’єкти по всій області у 2021 році. Кореспондент I-VIN.INFO теж побував на цьому заході та почув, чого досягли на Вінниччині завдяки «Великому будівництву».

Пан Борзов почав свій виступ з подяки усім учасникам програми «Велике будівництво»:

«Хочу подякувати усім людям, які взяли участь у програмі Президента України «Велике будівництво». Це і робітники, які будували та реконструювали об’єкти, і платники податків, за чиї кошти реалізовувалась програма. Саме ви змінюєте нашу область на краще».

Почалась презентація з візитної картки «Великого будівництва» – з доріг. Загалом на території Вінниччини побудували і відремонтували 255 км державних автошляхів та 95 км місцевих доріг. Також до Дня Незалежності України відновили автошлях Р-08, що сполучає Немирів та Ямпіль та веде до кордону з Молдовою.

Серед освітніх об`єктів чотири реконструювали та один побудували. Мова йде про дитячі садочки у Гайсині, Вінниці, Сутисках, Бару та дитячий будинок у Стрижавці.

«У Сутисках взагалі ніколи не було садочку, і якщо чоловіки працювали, то жінки сиділи вдома із маленькими дітьми. Тому не мали змоги ходити на роботу і заробляти гроші», – зазначив Сергій Борзов.

Завдяки «Великому будівництву» в області реконструйовано 24 сільські амбулаторії. Одна з них, в селі Дашківці, була побудована повністю з нуля. Окрім цього, відкрито 10 приймальних відділень із обладнанням для безкоштовного обстеження пацієнтів.

Загальна сума фінансування 292 мільйони 949 тисячі 520 гривень.

Знаковим об`єктом «Великого будівництва» торік став Подільський регіональний онкоцентр. В ньому реконструювали корпус хіміотерапії та радіологічного відділення. Також був реконструйований кардіоцентр у місті Могилів-Подільський.

«Медичні заклади давно потребували комфортних умов для пацієнтів. Нарешті, ми бачимо, що в нашій області є масштабні зміни в цьому напрямку», – додав голова Вінницької ОДА.

Останньою темою презентації стали спортивні об`єкти. У 2021 році завершили реконструкцію двох басейнів: у Могилів-Подільському та Вінниці. Окрім цього, ремонтні роботи завершились також у сучасному спортивному комплексі у селищі Браїлів і побудовали новий спортивний майданчик у селі Ялтушків.

«Мені дуже приємно спостерігати такі шалені темпи розвитку нашої області. Вінниччина будується і змінюється просто на очах. Якщо б у нас була можливість, ми б працювали ще краще, але рік, на жаль, має лише 365 днів і є технічні процеси, які ми не можемо пришвидшити. Загалом ми показали рекордні темпи будування і готові розпочинати роботу у 2022 році», – підсумував Сергій Борзов.

У Вінниці пʼять разів “мінують” багатоповерхівку. У чому причина

Previous article

Хвора на сказ собака покусала дитину у вінницькому мікрорайоні “Академічний”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *