ВІнничинаГоловні новини

ЗА МІСЯЦЬ СПІВПРАЦІ ВІННИЦЬКІ ВОЛОНТЕРИ ПРИЙНЯЛИ 8 ВАНТАЖІВОК “ГУМАНІТАРКИ” ВІД ПОЛЬСЬКИХ ПАРТНЕРІВ

0

Понад 135 тисяч кілограмів гуманітарних вантажів, доставлених у гуманітарний хаб Вінниці – такі результати місяця співпраці фонду “Подільська громада”, благодійного фонду “Імпульс ДСНС” та  польської Фундації – Fundacja Biedronki.  Про це повідомляють у Міжрегіональному координаційному гуманітарному штабі.

“Наші друзі з фонду Вінницької громади “Подільська громада” налагодили плідну та дієву взаємодію із Благодійним фондом “Імпульс ДСНС”. Фонди підписали меморандум про співпрацю та розпочали масштабний проєкт – отримання гуманітарної допомоги від польської Фундації – Fundacja Biedronki. Йдеться про продуктові, гігієнічні та дитячі набори “гуманітарки”, – інформують у Гумштабі.

Зазначається, що протягом місяця спільної роботи волонтери прийняли у Гуманітарному хабі 8 вантажівок. Загальна вага гуманітарних вантажів – 135 359 кг. Польські благодійники надали:

  • 3 700 продуктових надорів;
  • 3 528 гігієнічних наборів;
  • 1 512 наборів для дітей

Гуманітарна допомога була розподілена за запитами від громадських та волонтерських організацій, які підтримують внутрішньо переміщених осіб у Вінницькій, Київській, Чернігівській, Донецькій, Харківській, Миколаївській, Чернівецькій та Херсонській областях. –  зазначають у “Подільській громаді”.

На сьогодні, відповідно до запитів, передано:

  • 1 909 продуктових наборів;
  • 1 149 гігієнічних наборів;
  • 500 наборів для дітей.

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб, до якого входить “Подільська громада”,  був заснований Вінницькою обласною та Вінницькою міською радою у відповідь на виклики у соціальній сфері, які поставила перед Україною війна.

Штаб об’єднує міжнародні організації, громади та волонтерів з різних куточків України. Серед пріоритетів Гумшатбу – підтримка переселенців та війська, а також допомога громадам у подоланні економічних проблем, спричинених війною. Штаб очолює прем’єр-міністр України у 2016-2019 роках Володимир Гройсман.

 

РАБИН ПОКЛАВ КВІТИ В ПАМ’ЯТЬ ПРО ЗАГИБЛИХ ВІД РАКЕТНОГО УДАРУ У ВІННИЦІ

Previous article

У ХМІЛЬНИКУ ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН РОЗПОЧНЕТЬСЯ ВЧАСНО, – ЧЕРНИШОВ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *