Новинисоціальна політика

З 1 серпня у Вінниці зміниться тариф на проїзд у транспорті

0
From August 1, the fare in Vinnytsia will change

15 липня  виконком міської ради переглянув тарифи на послуги з перевезення пасажирів та вартості електронних проїзних квитків у міському авто- та електротранспорті на території ВМТГ.

Востаннє вартість проїзду в муніципальному транспорті Вінниці змінювалась три роки тому. Нині перегляд тарифу в першу чергу викликаний суттєвим здорожчанням усіх складових – від 30 до понад 60%. Крім того,  через карантинні обмеження значно знизився обсяг перевезених КП «ВТК» пасажирів (електротранспортом – на 54,6%, автотранспортом – на 58,9%). 

З 1 серпня вартість поїздки в усіх видах муніципального транспорту становитиме 8 грн. Тариф залишається соціально орієнтованим, проте для самого підприємства він буде збитковим. Вартість електронних проїзних документів залишається пільговою. Нагадаємо, що перегляд тарифів на проїзд зараз триває по всій країні.

КП «Вінницька транспортна компанія» також навесні цього року звернулась до міської влади щодо підвищення тарифу на проїзд у громадському транспорті. Діючий тариф у Вінниці економічно необґрунтований. Генеральний  директор підприємства Михайло Луценкозауважив, що востаннє його переглядали в 2018-му, і вже тоді він був збитковим. Тому що орієнтувались не на потреби транспортної компанії і розвиток муніципального транспорту, а на збереження соціального тарифу. Але за три роки значно зросли його складові. Водночас пасажиропотік у трамваях, тролейбусах та автобусах Вінниці лише за рік, з початком карантину, скоротився більш як вдвічі – на понад 55%. Всі ці чинники і призвели до необхідності збільшувати вартість проїзду.

 

«Дія.City»змінить роботу IT-cфери

Previous article

‍ДТП нa Вінниччині: водій легковикa в’їхaв у вaнтaжівку

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Новини