Новини

Коли вінничани переводять годинник на зимовий час 2021: дата та умови

0

В Україні зимовий і літній час було запроваджено 1981 року. Ця процедура проводиться для того, щоб заощадити електроенергію, приблизно на 1-3%. Тому восени стрілки годинника переводять на зимовий час – на годину назад, а весною – на літній, на годину вперед

В Україні вже неодноразово намагалися скасувати переведення годинників на літній і зимовий час. Остання спроба була весною цього року. Зокрема, 3 березня Верховна Рада ухвалила законопроєкт “Про обчислення часу в Україні” (№4201) у першому читанні. Цим проєктом закону передбачається встановити й закріпити на території України єдиний київський час та відмовитися від подальшого сезонного переведення стрілок годинників. Проте Рада не змогла ухвалити проєкт закону в другому читанні і відправила документ на доопрацювання.

Тож 2021 року українці знову переведуть стрілки годинника на годину назад, зазвичай це відбувається в останню неділю жовтня. Цього року цей день припадає на 4 ранку 31 жовтня. Це дозволить у вихідний, неділю, спати на годину довше і подовжить добу на одну годину.

Яким буде жовтень за вікном вінничан? Погода на другий місяць осені

Previous article

Як Росія знецінювала Україну

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Новини