ВІЙНА

Маріуполь! Загинуло більше 10 тисяч

0
Маріупольський міський голова Вадим Бойченко заявив, що з початку російського вторгнення у місті загинуло більше 10 тисяч мирних жителів.

Про це він повідомив у розмові з АР, передає Укрінформ.

За словами Бойченка, кількість жертв може зрости до 20 тисяч, оскільки російські окупанти постійно атакують місто, а тіла маріупольців залишають «килимом на вулицях».

Мер звинуватив російських окупантів у тому, що вони кілька тижнів блокували спроби доставити гуманітарну допомогу в місто, частково для того, щоб приховати вбивства людей.

Бойченко також повідомив нові подробиці недавніх заяв українських офіційних осіб про те, що російські сили привезли до Маріуполя пересувні крематорії, щоб позбавитися тіл жертв блокади.

Він розповів, що російські сили доставили багато тіл до величезного торгового центру, де є складські приміщення та холодильники.

«Приїхали мобільні крематорії у вигляді вантажівок: відкриваєш, а всередині труба, і ці тіла спалюють», – сказав він.

За словами мера, у Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів, які гостро потребують їжі, води, тепла та зв’язку.

Українські офіційні особи заявляють, що російські військові забирають паспорти у громадян України, а потім переміщують їх у «фільтраційні табори» на території, підконтрольній російським сепаратистам. Після цього людей відправляють у регіони росії.

За словами Бойченка, для людей, які не пройшли «фільтрацію», організували імпровізовані в’язниці, а не менше ніж 33 тисячі людей вивезли до росії чи на територію, підконтрольну сепаратистам.

Як повідомляв Укрінформ, Маріуполь російські війська перетворили на величезну руїну, жителі від голоду втрачають свідомість на вулицях, ворожі авіабомби їх живцем ховають у бомбосховищах.

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста і селища України, катують і вбивають мирне населення.

Заступник мера Маріуполя підтвердив “хімічне отруєння” з російського дрона

Previous article

Якби Європа була такою ж принциповою, війна б уже завершилась: Зеленський звернувся до парламенту Литви

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА