ВІнничинаНовини

На Вінниччині до опалення підключили майже 98% житлових будинків

0

Про початок та проходження опалювального сезону у Вінницькій області йшла мова на колегії обласної державної адміністрації, що відбулась 4 листопада. Доповідь з цього приводу озвучила начальник профільного Управління розвитку територій та інфраструктури Вінницької ОДА Марія Зонова.

З метою забезпечення своєчасного початку опалювального сезону в області виконано весь комплекс організаційно-технічних заходів для безперебійної роботи підприємств галузі в умовах понижених температур.

Наразі підключили до опалення 626 дошкільних навчальних закладів (78%) від загальної кількості, 622 закладів освіти (83,4%), 99 медичних закладів (95,2%), 1294 житлових будинків (97,4%) від загалу. До опалення підключили всі бюджетні заклади, які забезпечуються теплом від централізованих джерел і від індивідуальних котелень та які використовують альтернативні джерела енергії, крім газу

Пройшли перевірку юрдепартаменту НАКу та розмістили на сайті закупівлю 196 закладів (46%). Підписали договори по 166 закладах (39%) (при середньому по Україні 26%). Найактивнішими по підписанню договорів є Могилів-Подільська, Гайсинська, Барська та Томашпільська ТГ.

Заборгованість бюджетних закладів станом на кінець опалювального сезону 2020/21 років становила 54 196,6 тис грн за різні види комунальних послуг. Протягом цього міжопалювального періоду вперше відбулись вибіркові перевірки саме бюджетних закладів щодо дотримання платіжної дисципліни, відтак, виявили порушення та надали рекомендації щодо їх усунення. Завдяки вжитим заходам заборгованість скоротилась на 31 млн грн та станом на 01.11.2021 року складає 16 151,7 тис. грн.

Попередньо Уряд вирішив питання стабілізації ціни на газ для населення. Наразі вона становить 7,99 грн/м3 для населення та для підприємств ТКЕ, що дозволило не збільшувати вартість послуги з централізованого теплопостачання. Також для установ і організацій, що фінансуються з бюджетів усіх рівнів Урядом прийнято ряд рішень для врегулювання цінової ситуації. 30 вересня 2021 року відбулося підписання Меморандуму, яким врегульовано постачання газу для бюджетних установ, зокрема і ціни на газ (16 554 грн/тис м.куб з ПДВ і транспортуванням до 31 грудня  2022 року включно. 22 жовтня 2021 року засіданням РНБО України прийнято протокол № 33, яким зобов’язано операторів ГТС до безперебійного постачання природного газу, – інформує Вінницька облдержадміністрація.

Вранці Вінниця стояла в заторах

Previous article

Для вінничан опублікували оновлений бюлетень з малої приватизації

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *