Новини

На Вінниччині переселенці зможуть отримати пільгові кредити на житло

0

Депутати Вінницької обласної ради визначили порядок надання пільгових довготермінових кредитів внутрішньо перемішеним особам на будівництво і придбання житла. Кредити надаватиме Держмолодьжитло Вінниця, використовуючи як кошти з держбюджету, так і з місцевих скарбниць. Це рішення стало можливим завдяки активній адвокації громадської організації «Спільна справа», яка наразі зводить перший кооперативний будинок для переселенців у Вінниці. На часі – фінансування бюджетних призначень та підписання перших кредитних угод.

«Таке рішення необхідно було ухвалити, – сказав голова обласної Ради Вячеслав Соколовий. – Через війну з російським агресором наші співвітчизники вимушені були покинути свої домівки, вони приїхали жити та працювати в інші регіони країни, зокрема – на Вінниччину. Нині в області налічується понад 4700 внутрішньо переміщених осіб працездатного віку. В межах своїх можливостей ми повинні зробити все, щоб їх підтримати».

Як писав «День», у 2019 році у Вінниці розпочалося будівництво багатоквартирного будинку на сім поверхів, який мають заселити 105 родин переселенців (у Вінниці нині мешкає 4762 сім’ї). Вартість робіт – 61,5 млн грн. Оскільки переселенці самі оплачують будівництво, ціна за 1 кв. м. становить 9 тисяч гривень, це фактично собівартість. Крім того, окремі родини мають можливість отримати пільгове кредитування від КО «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву», який видає кредит до 6 % річних на придбання житла. Наразі цією послугою скористалися чотири родини. Тепер переселенці отримали можливість скористатися кредитами від Держмолодьжитло Вінниця.

Зaробляли двa мільйони нa місяць: вінницькі прaвоохоронці викрили нaрколaборaторію

Previous article

Експерти провели у Вінниці моніторинг громадських закладів

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Новини