Головні новини

На Вінниччині селяни встановили за городами електропастуха

0

У селі Тютюнники, що за 20 кілометрів від Вінниці, місцеві жителі, які тримають корів, облегшили своє життя. Одразу за своїми городами, на полі встановили електропастуха, який працює на сонячній батареї. Відтак люди можуть залишати худобу випасатися самостійно. А тим часом господарі займаються іншими справами. Ще й підрахували, лише за кілька місяців «відбили» вартість установки. А на майбутнє зекономлять тисячі гривень.

7 година ранку 26 серпня, до поля на околиці села Тютюнники, яке входить до Мізяківських Хуторів, місцеві жителі привели на пасовище 16 корів.

«А тепер можна і додому піти, щось по господарству зробити…», – жінки дружньо йдуть поратися по своїм дворам. Повертаються ближче 10:00 подивитися, чи все добре з їх коровами.

Електропастухи масово залучені у Європі для утримання будь-яких тварин. Тільки для кожного виду виставляється окрема сила току.

Місцеві жителі переконані, що завдяки електронному пастуху, кількість корів у селі незабаром збільшиться. Й роздивляються варіант, аби периметр пасовища оснастити системою відеоспостереження. Коли спостерігати за худобою можна буде зі смартфона, навіть не виходячи з дому. Або, й навіть, знаходячись в іншому місті, чи закордоном.

Джерело https://www.vinnitsa.info/

Вінниця отримає нову партію швейцарських трамваїв

Previous article

600 дітей з Вінниччини відпочинуть на морі за рахунок держави

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *