БізнесВІнничинаНовини

На Вінниччині суд вирішить долю підприємства, яке забруднювало довкілля

0

Вінницька обласна прокуратура за процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом забруднення земель на території Калинівської ОТГ.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

За даними пресслужби, попередньо прокуратура зібрала достатньо доказів для беззаперечного визнання інженером державного підприємства своєї винуватості в інкримінованому діянні та як наслідок – обвинуваченого притягнуто до передбаченої законом відповідальності.

Другим етапом слідства у вказаному провадженні стало скерування до суду обвинувального акта стосовно директора підприємства, бездіяльність якого створила небезпеку для життя, здоров’я людей та довкілля, а також завдала шкоду навколишньому природному середовищу на суму 1 млн 22 тис. гривень.

Одночасно прокуратура пред’явила позови про відшкодування шкоди на вказану суму та заборону діяльності підприємства у зв’язку з відсутністю позитивного висновку з оцінки впливу на довкілля.

Санкція інкримінованих правопорушень передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

“Українська мрія”: у Вінниці погасили марку, присвячену літаку АН-225

Previous article

«Отримав контузію та усвідомлював, що вже помираю» – сержант з Вінниці продовжував бій попри кілька поранень

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Бізнес