Здоров'яНовини

На Вінниччині у 14 працівників дитячих їдалень виявили стафілокок

0
На Вінниччині під час позачергових рейдів з перевірки харчоблоків у 14 працівників дитячих їдалень виявили золотистий стафілокок.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила в.о. генерального директора ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Валентина Зайцева.

«Раптові перевірки проводилися за дорученням міністра охорони здоров’я, тому що в різних регіонах були зафіксовані спалахи харчових отруєнь у їдальнях освітніх закладів. Тому проводяться позачергові обстеження працівників харчоблоків закладів освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, дитячих будинках. На сьогодні золотистий стафілокок виявлено у 14 осіб, які працюють в харчоблоках. Хоча спалахів захворювань у нас не було», – повідомила Зайцева.

За її словами, фахівці центру з 11 по 15 жовтня перевірили працівників харчоблоків у 34 освітніх закладах області. Зокрема, у 25 дитячих садочках, 2 інтернатних закладах та 7 школах. Усього обстежили 118 працівників харчоблоку. Наразі золотистий стафілокок, який викликає харчову токсикоінфекцію, виявили у кожного восьмого з перевірених працівників їдалень.

Працівників, у яких виявлено наявність хвороботворної бактерії, відсторонили від роботи на час лікування. Їдальні, де вони працювали, закривати не будуть.

Лабораторні обстеження працівників харчоблоків освітніх закладів Вінницької області триватимуть до наступного понеділка. Дослідження отриманих біоматеріалів тривають три дні.

На Вінниччині контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ

Previous article

На Вінниччині затримали злочинне угрупування з іншої області

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *