ВІЙНАНовини

Прокремлівські ЗМІ поширюють фейк про українські «Байрактари», що розпилюють віруси

0
Прокремлівські засоби масової інформації розповсюджують фейк, що Україна створює модифікації турецьких «Байрактарів» з аерозольним розпилювачем вірусів.

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України повідомляє у Телеграмі.

«ЦПД при РНБО України підтверджує, що прокремлівські ЗМІ поширюють дезінформацію з посиланням на міністерство оборони російської федерації, начебто українська корпорація “Мотор Січ” створює модифікації турецьких «Байрактарів» з аерозольним розпилювачем вірусів», – ідеться у повідомленні.

Як пояснили в ЦПД, запит щодо технічних характеристик імпортованої військової техніки — звичайна річ для всіх країн, у тому числі і росії.

«І питання до турецької сторони щодо можливого розпилення «Байрактарами» через аерозолі є звичайним інформаційним питанням для авіаційної техніки, яке жодним чином не свідчить про наміри України надати турецьким БПЛА таку можливість», – зазначили в ЦПД.

У центрі нагадали, що російське військове відомство вже поширювало фейки, що в Україні «кололи перельотним птахам небезпечні віруси» і потім їх «мали відправити на територію росії».

Росія хоче створити велику продуктову кризу у світі – Шмигаль

Previous article

У Львові затримали ще одного зрадника України – намагався зібрати розвідувальні дані

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА