Головні новиниНовини

СБУ викрила зловмисників, які підробляли документи необхідні для отримання «Карти поляка»

0

Служба безпеки України викрила та припинила протиправну діяльність мешканців Черкаської та Чернігівської областей. Зловмисники підробляли документи необхідні для отримання Карти поляка.

За даними слідства, організував злочинний «бізнес» мешканець Черкаської області. Він залучив до «справи» 6 спільників, у тому числі двох держслужбовців: співробітника одного із РАГСів та державного реєстратора, які надавали інформацію з офіційних баз даних.

Зловмисники знаходили «клієнтів» в Інтернеті. Рекламували свої послуги як допомогу у пошуку польського коріння. Натомість продавали фальшиві документи зразка СРСР, які є підставою для звернення до компетентних органів Республіки Польща для отримання Карти поляка. У середньому кожен «пакет документів» коштував 2 тисячі євро.

Встановлено, що до ділків звернулося майже 300 осіб. Виготовлені підробки надсилалися «клієнтам» поштовими службами, а оплата послуг проводилась через банківські картки або готівкою з рук в руки.

У ході проведення обшуків за адресами проживання зловмисників виявлено та вилучено підготовлені бланки, печатки, документи громадян (паспорти, військові квитки, посвідчення офіцера, свідоцтва про народження, свідоцтва про смерть, домові книги, профспілкові квитки, свідоцтва про шлюб) та спеціальні пристрої для виготовлення карток.
Наразі вирішується питання щодо оголошення про підозру учасникам схеми за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Викриття протиправної діяльності проводилося спільно зі слідчим відділом Святошинського УП ГУ НП у м. Києві Поліція Києва та за процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури м. Києва Київська міська прокуратура .

Через відмову у сексі у Вінниці чоловік побив двох подруг

Previous article

«Газова зрада» або хто кого? ОДА проти Вінницької обласної ради

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *