Головні новини

СБУ затримало першого пірата в історії України

0
The SBU detained the first pirate in the history of Ukraine

СБУ затримала громадянина України, який захопив судно в Індійському океані і вимагав викуп за його звільнення. Це перший випадок в історії України, коли особі повідомлено про підозру у піратстві (ч. 1 ст. 446 Кримінального кодексу України).

Розбійнік ще в 2020 році, будучи співробітником іноземної охоронної компанії та надаючи послуги з охорони від піратів, перейшов на темну сторону і захопив судно в Індійському океані, вимагаючи викуп в $ 00 тис. за його звільнення, погрожуючи членам екіпажу розправою.

Через 4 дні переговорів він все ж домігся свого, але отримав за це лише $ 6тис. Будучи вже на базі охоронної компанії, він знову взявся за старе і вимагав $100 тис. в обмін на весь бойовий арсенал компанії. Почувши відмову, він просто викинув всю зброю в море і втік до Миколаєва.

Пірата вдалося затримати уже в Україні. В ході спецоперації співробітників СБУ зловмисника викрили у Миколаєві. З часу приїзду на Батьківщину він декілька разів міняв паспорти і місця проживання. 

Наразі йому оголошено підозру за ч. 1 ст. 446 КК України, тобто у піратстві, а саме застосуванні насильства, пограбуванні або інших ворожих діях щодо екіпажу морського судна. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Арестович розповів про новий геополітичний вектор України

Previous article

Негода на Вінниччині наробила збитків

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *