ВІнничинаНовини

Схід і Захід України об’єднались під час війни, як і всі громади Вінниччини – розповідь волонтера з Тиврівщини

0

Як живе Тіврівська громада під час війни, волонтерство, допомогу армії та переселенцям, розповів в інтерв’ю, Олександр Заворітний – координатор ГО «МИ – ВІННИЧАНИ» в Тиврівській ТГ.

До війни, за словами пана Олександра, він та члени об’єднання «Ми — ВІННИЧАНИ» більше займались соціальними проектами. Надавали юридичну підтримку, опікувались малозахищеними членами громади.

Але після початку війни, життя змінилось.

«Насправді життя громади змінилось повністю і не тільки Тиврівської, чи там Гніванської, чи колишнього Тиврівського району. Насправді змінилось життя всієї України. Перші дні був ступор, люди не знали що відбувається, а дехто не вірив. Але потім, коли люди зрозуміли, що це все ж таки повномасштабна війна. Декілька днів ми не знали, що робити, куди йти. Ходили записуватись в ТРО, але так сталося, що за три – чотири дні вже місць не було. Потім з’явилися виклики, такі як у 2014-15 роках, це волонтерство. Тому, що ми не були готові до саме повномасштабної війни», – розповідає про перші дні війни Олександр Заворотній.

Війна, як пригадує, громадський діяч, саме повномасштабне вторгнення, ніхто собі такого не уявляв. Адже були готові до того, що імовірний напад росії з донецького напрямку, зі Сходу. Але не Київ, не центральна Україна.

«Отже, з перших днів так склалося, що більше допомогу організовували на прифронтовій ділянці. Тобто це Миколаїв, Херсон, це донбаський напрямок, це Слов’янськ, Краматорськ, Попасна, не буду всі перерахувати. Ми всі знаємо ці напрямки. Ми розуміли, що хлопцям потрібна допомога», – розповідає координатор ГО «МИ – ВІННИЧАНИ» в Тиврівській ТГ.

Пан Олександр розповідає, що війна справді об’єднала людей. Погано що саме війна, зауважує він.

«Ось отой бар’єр, який був. Оте що нас розділяли багато років на Схід, на Захід, ось ці бар’єри їх не стало. Вони стерлися і люди об’єдналися. Нам доречи цього дуже не вистачало. Зараз ми інші, ми по іншому дивимось на світ. Ми по іншому дивимось один на одного», – каже Олександр.

ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАТРИМАЛИ ЖИТЕЛЯ КАЛИНІВКИ, ЯКИЙ ВЧИНИВ СЕРІЮ КРАДІЖОК НА ТЕРИТОРІЇ ХМІЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ

Previous article

У Гайсинському районному управлінні поліції запрацювала система нагляду за затриманими та поліцейськими

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *