Головні новини

Укриття в області мають бути у належному стані – це захист вінничан, – Сергій Борзов

0

Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.Основна тема порядку денного – укриття та їх забезпечення.

У нараді взяв участь Начальник ОВА Сергій  Борзов, а також керівники структурних підрозділів ОВА та профільних служб Вінниччини.

Наразі парламент підтримав законопроєкт щодо будівництва мережі укриттів для захисту населення.

Як розповів Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, законопроєкт передбачає розгортання в Україні мережі укриттів, зокрема, й у новобудовах.

Відтепер структуру споруд цивільного захисту будуть формувати у містобудівній документації на регіональному та місцевому рівнях.

МВС разом з ДСНС готує пропозиції щодо змін до законодавства стосовно:

  • уточнення повноважень центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо забезпечення захисту населення і територій під час воєнних дій та в умовах особливого періоду, а також посилення відповідальності за недотримання вимог законодавства у сфері цивільного захисту;
  • визначення завдань та обов’язків суб’єктів господарювання та юридичних осіб, відповідальних за діяльність закладів, у яких можливе масове перебування людей (закладів культури, спорту, торгово-розважальних центрів, закладів освіти, закладів соціального захисту населення тощо), стосовно забезпечення укриття персоналу та відвідувачів цих закладів.

«Працюємо. Укриття в області мають бути у належному стані – це захист вінничан», – підкреслив Сергій Борзов.

Барські митці запрошують долучитись до збору коштів на придбання безпілотника «Вінницький месник»

Previous article

Гайсинський молокозавод допомагає ЗСУ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *