ВІЙНАВІнничина

Уродженцю Вінниччини, який скеровував «Калібри» по цивільних об’єктах в Україні, оголосили підозру

0

ДБР повідомило про підозру у держзраді командиру корабля рф “Адмірал Макаров”, який перебіг на бік ворога у 2014 році.

Як інформує відомство, працівники ДБР повідомили про підозру у державній зраді колишньому капітану 2 рангу військової частини, що дислокувалась в АР Крим, а нині командиру російського фрегата “Адмірал Макаров”.

У 2014 році він зрадив присязі та залишився у захопленій російськими окупантами частині, відмовившись передислоковуватися до Миколаївської області. Вінничанин присягнув збройним силам рф та продовжив службу в російському чорноморському флоті.
Дезертир повернувся в Україну у 2022 році з окупантами. Корабель під його командуванням здійснював запуски крилатих ракет по Миколаєву та Одесі.
Наразі слідчі ДБР зібрали достатньо доказів та повідомили колишньому українському військовому підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

За інформацією ЗМІ,  військовим кораблем вмф рф «Адмірал Макаров» з 2016 року командує Григорій Бреєв. Він безпосередньо керував пусками крилатих ракет «Калібр» із цього судна по цивільних об’єктах в Україні. Бреєв народився у смт Кирнасівка Тульчинського району Вінницької області.

Здав 47 літрів крові: вінничанин отримав звання “Заслуженого донора України”

Previous article

У Стрижавці під Вінницею буде чутно вибухи

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА