Головні новиниНовини

У Вінницькому політесі вперше провели конференцію з експлуатації і відновлення бойового озброєння

0

Кафедра військової підготовки Вінницького національного технічного університету провела всеукраїнську науково-техніку конференцію, присвячену актуальним проблемам бойового застосування, експлуатації та ремонту війської техніки.

ДЖЕРЕЛО

Як повідомляє пресслужба вишу, подібних заходів раніше в університеті не проводили. Упродовж двох днів науковці провідних як військових, так і цивільних закладів вищої освіти, а також представники науково-дослідних установ різних силових відомств та підприємств-виробників обмінювалисянапрацюваннями та досвідом і визначали загальні тенденції розвитку в зазначених напрямках.

Завідувач кафедри військової підготовки ВНТУ, доктор технічних наук, професор Андрій Поляков відзначив, що головним питання конференції стало обговорення методів та механізмів відновленню озброєння і військової техніки України, на території якої тривають бойові дії і яка обмежена у фінансових ресурсах.

«У співавторстві зі слухачами кафедри військової підготовки Ярославом Мельником і Олександром Свідерським ми представили методи визначення потреби в запасних частинах для проведення робіт з технічного обслуговування і поточного ремонту військових автомобілів та методи діагностування тягово-економічних якостей вантажних автомобілів, – розповідає Андрій Поляков. – Викладачі кафедри розповіли учасникам про шляхи підвищення техніко-економічних та екологічних характеристик колісної техніки, насамперед завдяки модернізації двигуна внутрішнього згоряння та оптимізації робочих процесів. Крім того, обговорювалося питання вдосконалення систем технічного обслуговування та ремонту. Ми запропонували проводити обслуговування та ремонт техніки не за періодичністю, яку рекомендує завод-виробник, а за ненадійністю вузлів і агрегатів під час тривалої експлуатації автомобілів, що дозволить запобігти передчасним поломкам і необхідності поточного ремонту».

Велику зацікавленість слухачів викликала робота доцентів кафедри менеджменту та безпеки інформаційних систем ВНТУ Анатолія Шияна та Лілії Нікіфорової. Вона була присвячена особливостям бойового застосування рою дронів. Цей виступ проводився англійською мовою та завершував конференцію. Доповідачі розповіли про застосування безпілотників роями. Зокрема, докладно проаналізували, яким чином організувати керування дронами, щоб вони не заважали один одному на полі бою, коли їх багато. Також розглянули, як запобігти пошкодженню безпілотних літальних апаратів уламками виведених із ладу БПЛА, що розміщені поряд.

Подібні всеукраїнські заходи дають змогу поінформувати наукову спільноту та представників виробництва про дослідження, які проводяться за тематикою озброєння та військової техніки у наукових та навчальних закладах, зокрема, і на військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти. Обізнаність усіх представників у цій сфері може мати практичне впровадження. Відтак доцільно було б проводити такі обговорення постійно.

На Вінниччині чоловік потрапив під тепловоз

Previous article

Антивакцинатори вийшли на акцію протесту в Києві з QR-кодами “Єдиної Росії”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *