ВІнничинаНовини

У Вінницькій області на одне робоче місце претендує 19 безробітних

0

На кінець травня цього року кількість актуальних вакансій, заявлених роботодавцями до Вінницької обласної служби зайнятості, становила 872 одиниці.

Це втричі менше, ніж на відповідний період минулого року.

В середньому, на одне вільне робоче місце претендує 19 безробітних.

Про це повідомили у Вінницькій обласній службі зайнятості.

За видами економічної діяльності найбільше вакансій:

  • сільському господарстві (22,9%),
  • переробній промисловості (24,4%),
  • оптовій та роздрібній торгівлі (13,5%),
  • транспорті (7,8%),
  • охороні здоров’я (6,1%),
  • на підприємствах постачання електрики, газу (3,9%),
  • на будівництві (3,7%),
  • в освіті (3,6%).

У професійному розрізі найбільший попит роботодавців Вінниччини (23,5%) спостерігається на водіїв, трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, дорожніх робітників, токарів. Шукають також і кваліфікованих робітників з інструментом (18,9%): швачок, в’язальників схемних джгутів, кабелів та шнурів, слюсарів-ремонтників, пекарів, електромонтерів, електрогазозварників тощо. Затребуваними є також професіонали (14,3%) інспектори (пенітенціарна служба), економісти, психологи, перекладачі, спеціалісти державної служби (місцевого самоврядування), вчителі, лікарі. Крім того, 11,2% від загальної чисельності поданих роботодавцями вакансій складають некваліфіковані працівники: підсобні робітники, робітники з благоустрою, вантажники, прибиральники, сторожі, комірники, кухонні робітники, двірники.

Важче знайти роботу представникам таких професій як укладальники-пакувальники, робітники фермерського господарства, комірники, продавці продовольчих та непродовольчих товарів, діловоди, трактористи, секретарі, дорожні робітники.

Станом на 30 травня для 150 безробітних, які на останньому місці роботи працювали укладальниками-пакувальниками, була 1 вакансія, а для 1774 безробітних продавців продовольчих та непродовольчих товарів – всього 202 вакансії.

«Якщо ви шукаєте роботу, радимо підписатися на телеграм-канал «Робота зараз: Державна служба зайнятості» за посиланням https://t.me/worknowdcz», – зазначають в службі зайнятості

Свободу смітникам від прикаркованих автівок! У Вінниці нечемним водіям зробили зауваження!

Previous article

У Вінниці на День захисту дітей проведуть свято з іграми та розвагами

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *