Новини

У Вінниці для дітей з «Гніздечка» будуватимуть нову школу

0

Вінницький навчально-реабілітаційний центр «Гніздечко» не відправлятиме своїх вихованців до міських шкіл. Для них збудують нову школу. Зведення нового навчального закладу, де навчатимуться діти з «Гніздечка», увійшло до програми «Велике будівництво».

«Є сподівання, що будівництво школи здадуть вже у грудні цього року. Завершений процес проектування, проект затверджено, завершено експертизу, невдовзі буде визначений забудовник і розпочнеться будівництво», – розповідає директор навчально-реабілітаційного центру «Гніздечко» Вінницької обласної ради Михайло Басюк.

За його словами, це буде спеціальна школа, де з дітьми працюватимуть не лише вчителі, але й психологи, логопеди, дефектологи.

Повідомлення про будівництво спеціальної школи І-ІІ рівнів Вінницького навчально-реабілітаційного центру «Гніздечко» оприлюднено на сайті публічних закупівель Prozorro. Замовник будівництва – державне підприємство «Архітектурно-будівельний інжиніринг». Очікувана вартість будівництва – 35 мільйонів 961 тисяча 730 гривень з ПДВ.

До цієї суми також входить частковий благоустрій території та будівництво спортивного майданчика. Будуватимуть об’єкт на базі навчально-реабілітаційного центру.

Наразі у «Гніздечку» виховується 70 дітей. В структурі навчально-реабілітаційного центру є дошкільне відділення і спецшкола І рівня, де навчаються лише учні початкових класів. Навчальні класи тут почали набирати з 2018 року, коли заклад був реформований з дитячого будинку в навчально-реабілітаційний центр. Учні середніх та старших класів весь цей час вимушені навчатись у міських школах. Разом з дітьми із звичайних сімей вони відвідують заняття у школі №35 та спецшколі. Тож, будівництво нового навчального закладу вирішить багато проблем, зокрема, і соціальної адаптації вихованців центру.

Аукціон заплановано на 16 березня. Наразі триває процес роз’яснення процедури.

Відповідно до тендерної документації роботи мають виконати до 31 грудня 2022 року.

Нагадаємо, у червні 2020 року Президент підписав Указ Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня захисту дітей, яким присвоїв звання «Заслуженого» директору Вінницького реабілітаційного центру «Гніздечко» Михайлу Басюку.

Основні види діяльності та послуги Центру

Надають освітні послуги дітям:

  • які потребують корекції вад психофізичного, фізичного розвитку, психолого-педагогічної реабілітації та соціальної адаптації;
  • з легкою і помірною розумовою відсталістю;
  • затримкою психічного розвитку;
  • з вадами усного та писемного мовлення;
  • без відхилень у фізичному та розумовому розвитку.

Як депутати від Гройсмана відвідали сесію облради, де розглядалося питання тероборони?

Previous article

У спортивних костюмах та дизайнерських сукнях: у Вінниці на «дзеркальну» дату зареєстрували десять експрес-шлюбів.

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Новини