БізнесВІнничина

У Вінниці оформлюють документи на грошову допомогу, яку надає Управління Верховного комісара ООН у справах біженців

0

Впродовж тижня в Прозорому офісі Вінниці, що на Брацлавській, 85 розпочалась робота в рамках фінансової допомоги від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Мова йде про оформлення документів на виплату грошової допомоги в розмірі 2220 грн на одну людину українцям, які покинули свої міста через війну. Допомога виплачуватиметься впродовж трьох місяців.

«Наразі ми в партнерстві з міською радою та територіальною громадою Вінниці надаємо фінансову допомогу за участі двох партнерів УВКБ ООН у Вінниці – це благодійний фонд «Право на захист» та громадська організація «КримSOS» по отриманню фінансової допомоги внутрішньо переміщеним особам. Оформлення допомоги розпочали 30 березня. Станом на середину квітня зареєстрували близько 10 тисяч осіб», – розповідає керівниця програми фінансової допомоги ВПО у УВКБ ООН у Вінниці та Вінницькій області від БФ «Право на захист» Наталія Бриль.

Сума допомоги складає 2220 грн щомісяця на одну особу і виплачуватиметься протягом трьох місяців.

Отримати виплати можуть громадяни, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи (ВПО) в органах соцзахисту населення. А також ті, хто, подає документи на реєстрацію ВПО.

«Ми приймаємо переселенців у Прозорому офісі за адресою Брацлавська, 85. Тут діє система електронної черги. Також територіально люди можуть обрати іншу локацію, де є наші офіси – це вулиця Ющенка, 18 або 600-річчя, 15. Там ми приймаємо у форматі живої черги. Для оформлення допомоги може бути присутня одна людина від родини з оригіналами всіх документів членів своєї сім’ї. При собі потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та довідку ВПО», – сказала керівниця програми фінансової допомоги ВПО у УВКБ ООН у Вінниці та Вінницькій області від БФ «Право на захист» Наталія Бриль.

Допомогу внутрішньо переміщені особи зможуть отримати у відділеннях Укрпошти через 7-14 днів після оформлення.

«Управління Верховного комісара ООН у справах біженців наразі співпрацює з органами влади та громадськими організаціями. За дорученням міського голови було організовано шість робочих місць у Прозорому офісі на Брацлавській, 85, щоб волонтери БФ «Право на захист» та ГО «КримSOS» могли оформляти документи на отримання грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам», – зазначила директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Валентина Войткова нагадує, що з початку квітня у Вінниці почала діяти продовольча програма місії ООН в Україні. Вінниця стала пілотною у цьому напрямку. Відтепер люди, які прибули до Вінницької громади з регіонів, де ведуться активні бойові дії, можуть на вибір отримати допомогу або через продовольчу програму, або ж через фінансову.

Більш детальну інформацію можна отримати за посиланням: https://www.unhcr.org/ua/43231-unhcr-is-launching-a-cash-assistance-programme-for-idps-ua.html

На Вінниччині запобігли експорту продовольства до білорусі на $500 тисяч

Previous article

На Вінниччині успішно проходить посівна!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Бізнес