Новини

У Вінниці реконструюють систему теплозабезпечення ще одного мікрорайону

0

У Вінницькій міській територіальній громаді планують реалізувати масштабний проєкт реконструкції системи теплозабезпечення ще одного мікрорайону – у межах вул. Пирогова,  Матроса Кішки, Князів Коріатовичів,  у співпраці з NEFCO (Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією). Сьогодні, 26 листопада, депутати міської ради проголосували за рішення, яке врегульовує фінансову складову проєкту.

Проєкт з реконструкції системи теплозабезпечення мікрорайону у межах вул. Пирогова,  Матроса Кішки, Князів Коріатовичів відбувається за програмою «Підтримка централізованого теплопостачання Швеція-Україна (SUDH)». Його реалізація передбачена на 2022-2024 роки. За рахунок інноваційних рішень, планують модернізувати систему теплозабезпечення цього району, підвищити рівень енергоефективності системи, якість послуг для споживачів, а також скоротити рівень викидів вуглекислого газу.

агальна інвестиційна вартість проєкту визначена у межах до 9,758 млн євро. Також будуть залучені власні кошти КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго». Довгостроковий кредит NEFCO –  до 5 млн євро. Інвестиційний грант Фонду «Швеція-Україна: Підтримка централізованого теплопостачання», що адмініструється NEFCO, – до 1, 5 млн євро.

Рішенням сесії надається дозвіл КП «Вінницяміськтеплоенерго» на укладання договору з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (NEFCO), а також – дозвіл на отримання інвестиційного гранту від Фонду «Швеція-Україна: Підтримка Централізованого Теплопостачання», що адмініструється NEFCO.

Відзначимо, Вінниця вже має успішний досвід співпраці у сфері енергоефективності разом з NEFCO. Цьогоріч завершили проєкт модернізації вуличного освітлення на 5 магістральних вулицях. А з 2014 року у рамках партнерства модернізували систему теплозабезпечення району вулиць Київська-Талаліхіна.

У Вінниці затримали “закладчика”: чоловік мав при собі згортки з наркотиками

Previous article

Депутати Вінницької облради перерозподілили гроші: на лікарню, заклади освіти і харчування для зубрів

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Новини