ВІнничинаГоловні новини

У Жмеринці викрили антиукраїнського пропагандиста

0

У Жмеринці викрили 56-річного чоловіка, який прославляв рашистських загарбників та виправдовував збройну агресію Росії проти України. Чоловік поширював пропагандистські світлини та відеоматеріали з використанням власної сторінки у російській соціальній мережі.

Про це повідомляють в управлінні Служби безпеки України у Вінницькій області.

“Пропагандист розповсюджував матеріали, де прославляв «подвиги» рашистської армії і окремих окупантів за вбивство українських воїнів. Також, чоловік репостив публікації із символікою окупантів та закликав загарбників до боротьби з так званими «нацистами» на території України”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків вилучилио комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності. Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що вищеназвані матеріали (листування, публікаціях, зображеннях) містять виправдовування збройної агресії Російської Федерації та визнання правомірною тимчасової окупації частини території України.

Пропагандисту повідомленно про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано до суду, йому загрожує до п’яти років позбавлення волі, з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, на початку березня у Жмеринці виявили чоловіка, який проводив проросійську пропаганду та закликав підтримувати Росію. Крім пропагандистських матеріалі вилучили зброю і оптичний прилад.

У Вінниці проходять навчання мобільних бригад із протидії гендерному насильству

Previous article

На Вінниччині поліцейські затримали чоловіка, який задушив знайому

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *