ВІЙНАВІнничинаНовини

У Ладижині поховали 24-річного Олександра Мосендза через два місяці після загибелі

0

Сьогодні місто Ладижин на Вінниччині у жалобі – ховають молодого хлопця, про загибель якого громада дізналася ще два місяці тому.

Відверто кажучи, я був шокований, коли наприкінці березня мені зателефонував родич і розповів, що загинув брат його дружини, 24-річний Олександр Мосендз. Та не меншим був шок, коли довелося дізнатися, що ховають хлопчину тільки зараз, 27 травня…

– Обстріл їхньої колони був настільки потужним, що хлопців накрило великим шаром землі, – пояснює Андрій Шпак, чоловік сестри загиблого захисника. – Ось і вийшло, що пролежали вони в полі більше ніж два місяці – тільки зараз знайшли…

Сашко Мосендз народився 13 березня 1998 року. Ріс у Ладижині. Закінчив школу та Вінницький національний аграрний університет. Одразу після цього пішов боронити Україну у складі окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

З 2019 року Олександр служив за контрактом. Кілька ротацій провів на Сході, набувши бойового досвіду. Від початку широкомасштабного вторгнення орди воював на південному напрямку. Загинув захисник 21 березня між селами Оленівка та Новомиколаївка внаслідок обстрілу колони.

У Вінниці біля освітніх закладів висадили 9 тисяч квітучих кущів на знак вдячності за допомогу з усього світу

Previous article

В боях за Україну загинули двоє військових з Вінниччини – Володимир Дазіда та Валерій Мерва

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА