ВІнничинаЗдоров'я

У Липовці завершили ремонт ФАПУ: всі витрати взяв на себе бізнес

0

Жителі села Липовець Кагарлицької МТГ отримали подарунок – тепер медичні послуги їм надаватимуть в капітально відремонтованому фельдшерсько-акушерському пункті. Ремонт зроблено коштом бізнесу, який орендує землю у місцевих жителів – ГК «Агроексперт».

Ремонт медзакладу в Липовці на Кагарличчині

Медзаклад у Липовці потребував ремонту досить давно. І ось це питання вирішили. В приміщенні ФАПу не лише відремонтували все «під нуль», а й провели водопостачання та каналізацію.

«На моїй практиці таке вперше: написав лише одного листа до Агроексперта із проханням допомогти. І все. Жодних повторних прохань, нагадувань. Все виконали якнайкраще», – розповідає колишній голова, а тепер староста Липовця Василь Тесленко.

Після огляду медзакладу із середини, складається враження, що це не відремонтоване, а нове приміщення. Приємною новиною для медпрацівників стало й налаштування водопостачання. Для цього пробурили та обладнали окрему свердловину.

«Раніше у нас нічого не було: ні води, ні каналізації. А тепер все є. Зроблено все, і стіни, і стелю… Я навіть не думала, що буде такий “з нуля” ремонт», – ділиться враженнями завідувачка ФАПу Олена Онопрієнко.

У липовецькому медзакладі провели воду

«Ми про таке лише мріяли, – доповнює молодша медична сестра Валентина Комлик. – Раніше доводилося носити воду в бутлях, а тепер ось маємо власний водопровід».

Висловлює своє задоволення оновленим робочим місцем і фельдшер, завідуюча ФАПом Олена Онопрієнко. Вона показує оглядову, санвузол, кімнату, де розташується аптечний кіоск.

22 липня оглянути оновлене приміщення приїхали до Липовця Кагарлицький міський голова Олександр Панюта, його заступник Ігор Будюк, директор ГК Агроексперт Віталій Наріжній та комерційний директор ТОВ «УкрАгроСмарт» ГК «Агроексперт», Євген Василенко, директор «Первинного центру медико-санітарної допомоги» Інна Карапіра.

Керівники Кагарлика у медзакладі в Липовці

Загалом в роботи благодійники вклали близько 300 тисяч гривень.

Євген Василенко зазначив, що їхнє товариство працює в Липовці, і вони хочуть, щоб люди побачили, що не лише беруть від землі, а й вкладають в село. Тож відразу й відгукнулися на прохання допомогти із ремонтом ФАПу. Також він Василенко додав, що «Агроексперт» працює по всій Кагарлицькій громаді, і, коли хтось зі старост звертається за допомогою, то стараються завжди її надати.

відкриття ФАПу в Липовці на Кагарличчині

«З ваших усміхнених облич я розумію, що ви отримали те, про що міряли, – зазначив Олександр Панюта звертаючись до медпрацівників. – Все це сталося завдяки потужному інвестору, якому ми вдячні. Але це ми зробили не лише в Липовці. Ремонт проведено і в Зеленому Яру, робимо в Гороховому та інших населених пунктах громади. Сьогодні працюємо в цьому напрямку в Демівщині».

аптечний пункт в Липовці

Вислухавши медиків стосовно інших потреб ФАПу, очільник громади пообіцяв, що сюди придбають електроопалювальні панелі та частину меблів.

Віталій Наріжній зазначив, зробили вони це для жителів Липовця, адже здоров’я людей – перш за все. Також він пообіцяв придбати меблі для аптечного пункту.

А Інна Карапіра та Василь Тесленко подякували керівництву Агроексперта за такий подарунок.

Міжнародна організація з міграції України надала фанеру та брезент для усунення наслідків теракту у Вінниці

Previous article

73 офіцери з України пройшли навчання на Вінниччині

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *