ВІнничинаГоловні новини

Хто винен, якщо з крана тече брудна гаряча вода?

0

Ситуація, коли ви відкриваєте кран гарячої води, а звідти тече іржава каламуть – типова для Вінниці. Як для будинків відносно нових, так і для мешканців, що живуть у ще радянському житловому фонді. Йдеться саме про гарячу воду, бо з холодною водою ситуація дещо інша.

Отже, у КП «Вінницяміськтеплоенерго» всю відповідальність переклали на ОСББ чи на обслуговуючу компанію. Теплопостачальники зазначили, що здійснює лише підігрів, а не очистку води, яку бере з водопроводу. До та після насосу і на виході гарячої води в будинок від центрального теплового пункту (ЦТП) до індивідуального теплового пункту (ІТП) стоять фільтри, які забезпечують гарячу воду належної якості.

«Звертаємо увагу, якщо з крана тече гаряча вода брудна – це наслідок накопичення бруду в стояках у будинку.  Для того, щоб розв’язувати питання із забрудненням води, необхідно обов’язково звернутися  до управителів будинку (управляючі компанії, правління ОСББ чи житлово-експлуатаційні об’єднання), щоб вони прочистили стояки в будинку. Адже за справність внутрішньобудинкової системи відповідно до договорів, укладених зі співвласниками житлових будинків згідно з Законом України №2189-VIII від 9.11.2017 р. “Про житлово-комунальні послуги” та згідно з пунктом 1 статті 10 Закону України № 417-VIII від 14.05.2015 р. «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» відповідають управителі будинків», – йдеться у повідомленні комунального підприємства.

А якщо брати до уваги, що крім ОСББ, у яких мешкає меншість вінничан, у місті діє монопольна керуюча компанія «ТОВ ЖЕО», яка цілком підконтрольна міській владі. І всі звернення мешканців щодо чистки стояків, про які говорять тепловики, не розглядаються, або ж їх кладуть до «довгої шухляди» у велику чергу.
Джерело: https://www.news.vn.ua/vinnychanam-poiasnyly-khto-vynen-iakshcho-z-krana-teche-brudna-hariacha-voda/

Що не так у Вінницькій обласній раді з бюджетом?

Previous article

На Вінниччині водій напідпитку запропонував поліцейським хабар

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *