Новини

Шкільний скандал у Вінниці: першачки не мають достатньо місця в класі

0

Батьки вінницьких першокласників поскаржилися на недотримання санітарних норм в одній з міських шкіл.

Свою скаргу Ірина Вітвіцька, одна з батьків першоклисників, опублікувала в Facebook. Пост Ірини вже розмістили польські та естонські спільноти батьків.

“Вже місяць я живу із цим. Точніше не лише я, а ми – батьки дітей першого класу школи №21 нашого комфортного міста – Вінниці.

Мені важко буде писати без емоцій, бо кожного разу як я наживо бачу наш клас – я хочу плакати. Це боляче. У нас немає відстані до задньої стіни шафи, хоч має бути 65 см. У нас немає проходів між частиною парт заднього ряду, а там де є – вони максимум 40 см (мають бути 50). Діти втиснуті у проміжки 20-25 см (має бути 50) і їх коліна впираються в передню стінку парти.

При будь-якій екстреній евакуації це буде ще одна трагедія на всю Україну. Але ми краще потім шукатимемо винних, аніж зараз будемо запобігати цій ситуації!”

Оскільки клас переповнений, той школярам практично не залишилося місця на випадок евакуації: в класі немає необхідних 65 см відстані до задньої стіни шафи і частково – проходу між партами заднього ряду. Діти змушені вчитися на відстані 20-25 см одна від одної і з колінами, упершись в передню стінку парти.

Жінка зазначила, що батьківський актив класу звертався не тільки до міського управління, але вже подав звернення до Міністерства освіти, а також до мера – через депутатів. На цьому вони зупинятися не збираються і готові звертатися до суду.

У Польщі поліцейські забили до смерті 25-річного жителя Вінниччини

Previous article

7 вересня відбудеться масштабна агропромислова виставка

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Новини