ВІЙНАГоловні новини

Якби Європа була такою ж принциповою, війна б уже завершилась: Зеленський звернувся до парламенту Литви

0

Президент Володимир Зеленський звернувся до парламенту Литви з подякою за надану допомогу у війні з Росією. Також він розповів про злочини російської армії проти мирних українців.

Про це йдеться на його Facebook-сторінці.

“У всіх місцях, де побували російські спецпризначенці, повсюди — людські поховання. І це лише за кілька тижнів російської окупації”, — сказав Зеленський.

Він розповів про випадки зґвалтування жінок, дітей і навіть немовлят росіянами.

“Встановлено навіть цю особу (що зґвалтувала немовля — ред.), російський воїн Бичков зі Пскова, десантник або спецпризначенець, який відправляв товаришам відео того, що він робить з немовлям, як він знущається з немовляти. Ось такий російський військовий “захисник дітей””, — заявив Зеленський.

Президент наголосив, що Буча — не єдиний символ російських злочинів, тому не варто забувати про інші міста України. Особливо про ті, що залишаються під окупацією РФ.

“Вони впевнені в безкарності. Впевнені, що світ їм це забуде. У них проста логіка — мовляв, усім потрібна торгівля і всі захочуть користуватися їхньою територією для транзиту своїх товарів”, — зазначив він.

Зеленський переконаний, що якби інші європейські країни були такими ж принциповими, як Литва, то, ймовірно, війна б уже завершилась.

Також президент зауважив, що шостий пакет санкцій може зупинити російську агресію.

Маріуполь! Загинуло більше 10 тисяч

Previous article

У Вінниці відбудеться щорічний захід «Місто професій»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА