БізнесГоловні новини

ЄС дозволив державну допомогу для компаній, постраждалих через війну в Україні

0

Європейська комісія схвалила тимчасові заходи, які дозволять державам-членам вдаватися до державної допомоги для підтримки України.

“У цей критичний момент Європейський Союз продовжує підтримувати Україну та її народ. Ми повинні протистояти цьому жорстокому вторгненню, оскільки на кону також наша свобода” – заявила віцепрезидентка Єврокомісії, відповідальна за конкурентну політику, Маргарет Вестагер.

Вона наголосила, що санкції серйозно вплинули на російську економіку.

“Ці санкції також впливають на європейську економіку і продовжуватимуть це робити в найближчі місяці. Нам потрібно пом’якшити економічний вплив цієї війни та підтримати компанії та сектори, які сильно постраждали. І ми повинні діяти злагоджено.

З огляду на це, Комісія дозволить державам-членам використовувати гнучкість, передбачену правилами державної допомоги, щоб подолати цю безпрецедентну ситуацію, захищаючи при цьому рівні умови гри на єдиному ринку” – заявила Вестагер.

Схвалені заходи дозволять надавати обмежені суми допомоги компаніям, які постраждали від поточної кризи або пов’язаних із нею санкцій та контрсанкцій; забезпечити достатню ліквідність для бізнесу; і компенсувати компаніям додаткові витрати, понесені через надзвичайно високі ціни на газ та електроенергію.

Підконтрольні Росії суб’єкти будуть виключені зі сфери дії цих заходів.

“Комісія продовжуватиме стежити за ситуацією та надавати необхідну підтримку урядам та громадянам” – заявили в Єврокомісії.

“Через війну Росії проти України світ перебуває на порозі багатьох нових криз”: Зеленський звернувся до політиків і народу Японії

Previous article

Times Росія не змогла перемогти Повітряні сили України – New York Times

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Бізнес