Головні новини

Агентку ФСБ РФ викрили на Вінниччині

0

На Вінниччині викрили агентку Федеральної служби безпеки Росії. Жінка коригувала ракетні обстріли українських міст, розвідувала позиції підрозділів Збройних сил України та збирала інформацію щодо місць утримання російських полонених.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

За даними слідства, ворожою групою, яку викрили у Вінницькій та Дніпропетровській областях, а також у Києві, Харкові, Одесі та Запоріжжі, керував агент ФСБ, який перебував в одному з районів Херсонщини. Одержані від інформаторів розвіддані він передав представникам російських спецслужб, серед яких й радник так званого “голови Криму” Аксьонова.

“Завдяки оперативному реагуванню СБУ вдалося запобігти численним ракетно-бомбовим ударам по цивільній інфраструктурі та житловим будинкам українців. Встановлено, що агентурна мережа була сформована двома кадровими співробітниками ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти нашої держави. До складу групи входили мешканці з різних регіонів”, – йдеться у повідомленні.

Передачу інформації здійснювали через “зв’язкових”, які знаходилися на тимчасово окупованій території Херсонської області. Для комунікації використовували закриті Telegram-канали. Серед переданих окупантам відомостей були електронні карти з локаціями місць масового перебування людей, об’єктів критичної інфраструктури та українських військових підрозділів.

Наразі усім викритим зловмисникам загрожує до 15 років в’язниці або довічне ув’язнення.

З гуманітаркою і гітарою в руках: 400 концертів на передовій волонтера з Вінниці

Previous article

Як війна вдарила по торгівлі та що зможуть купити українці в магазинах

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *