Здоров'яНовини

“Алея життя”: на честь донорів органів у Вінниці висадили яблуні

0

Вінничани яким донори подарували друге життя висадили яблуневу алею. Місце обрали символічне, десять яблунь від вдячних вінничан прикрасили сад музею-садиби Пирогова. Організаторка акції говорить, що така акція стала символом вдячності.

Втретє у Вінниці проходить соціальна акція “Алея життя” яку започаткували у 2019. Минулих два роки дерева саджали на базі 1-ої міської лікарні. Саджанці позначили зеленими стрічками, аби визначити їх з-поміж інших.

Вінничанка Тетяна Довгань каже: про трансплантацію знає з власного досвіду. Два роки тому печінку пересадили її чоловікові, вінницькому рятувальнику Сергію Довганю. Відтоді, додає Тетяна, долучається до акції “Алея життя”, а цьогоріч є її співорганізаторкою.

Пані Тетяна пояснила чому саме яблуні були обрані для цієї акції:

“У садівництві прийнято яблуні щеплювати: коли береться кореневище однієїта та доєднується гілочка іншої.Те саме у трансплантації. Цими яблунями ми демонструємо новий шанс на життя”.

Співорганізаторами акції також є Асоціація жінок України “Дія”. За гроші організації закупили саджанці, розповідає її представниця Людмила Федорцова. У пʼятницю, 17 вересня, для саджанців викопали лунки.

Лікар вінницького кардіоцентру Андрій Соломончук говорить, що нині працює за напрямом трансплант-координації. Це людина, яка координує роботу операційної бригади реципієнта та донора, а також працює з родиною людини, яка планує стати донором.

Загалом на Вінничині понад 60 людей, які живуть з донорськими органами. Поки, каже Соломончук, у Вінниці не провели жодної операції з трансплантації, втім — до цього готові.

У Вінниці затримали «гастролера», що полював на іномарки

Previous article

На Вінниччині проходять зйомки культового українського серіалу «Кріпосна»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *