НовиниПолітика

Арестович розповів про новий геополітичний вектор України

0
Arestovych spoke about the new geopolitical vector of Ukraine

 За словами Олексія Арестовича, Україна перегляне свій геополітичний вектор, якщо проросійські настрої в Європі й США посилюватимуться з акцентом на здачу українських інтересів.

За словами Олексія Арестовича, Україна перегляне свій геополітичний вектор, якщо проросійські настрої в Європі й США посилюватимуться з акцентом на здачу українських інтересів.

Україна буде змушена переорієнтувати свої інтереси на Схід, якщо в Євросоюзі і США буде посилюватися вплив російських лобістів і буде реалізована політика здачі українських інтересів.

Про це заявив спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович на телеканалі “Дом”.

За його словами, Євросоюз неоднорідний у питанні взаємин з Росією. Зокрема, Німеччина продовжує лобіювати російський газопровід “Північний потік-2”. А в кінці червня Франція і Німеччина ініціювали зустріч лідерів ЄС із Володимиром Путіним, однак цю пропозицію не підтримала низка країн.

Також у питанні щодо Росії розкололася політична еліта США, вважає Арестович.

“І західна еліта, військово-політичне керівництво Заходу розкололося. Тому що навіть в Сполучених Штатах в оточенні президента Байдена є люди, які хотіли б, як вони кажуть, нормалізації відносин з Росією”, – сказав Арестович.

Він додав, що “нормалізація” відносин західних країн із РФ може виявитися “дуже неприємною для України”.

“З огляду на попередній досвід, як швидко й акуратно Захід здав Афганістан, який він 20 років підтримував, а потім за тиждень здав”, – нагадав Арестович.

Також він зазначив, що варто враховувати протистояння між Росією і США, а також Китаєм і США.

Що треба знати про податкову амністію

Previous article

СБУ затримало першого пірата в історії України

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Новини