ВІЙНАГоловні новини

Білорусь у війні проти України: все, що треба знати

0

Лукашенко втягнув свою державу у війну проти України, переворивши Білорусь на плацдарм для збройних сил російської федерації. 

З першого дня війни з території РБ на українські міста і села летять ракети. У той же час серед білоруського суспільства виник партизанський і волонтерський рух, працює аматорська розвідка професійного рівня, а білоруські військові не горять бажанням згоріти на українській землі.


Білоруське військове керівництво скеровує до кордону з Україною “сили спецоперацій”, бо в генштабі хочуть реагувати на “загрозу” з боку Збройних сил України вздовж кордону.


З повідомлення білоруської державної інформагенції “БелТА” де є коментар міністра оборони Білорусі Віктора Хрєніна, telegram-каналу міністерства оборони Білорусі з коментарем начальника генштабу ЗС Білорусі Віктора Гулевич та сайт адміністрації самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка
Стає зрозумілим, що путін має плани залучити до війни війська Білорусі.

Пряма мова Гулевича: “Угруповання, яке створили Збройні Сили України, на Південному операційному напрямку загальною чисельністю до 20 000 осіб також вимагає від нас реакції. З метою забезпечення безпеки Республіки Білорусь на Південному напрямку сили підрозділів сил спеціальних операцій розгорнуті на трьох тактичних напрямках”.

Білоруські військовики розгорнули оперативні угруповання підрозділів спільно з протиповітряною обороною та ракетними військами на заході вздовж кордону з Польщею, північному заході поблизу кордону з Литвою, а такою на півдні в напрямку України.

У Генштабі вбачають загрозу з боку флоту країн-членів НАТО в Балтійському морі та угруповання військ у Польщі та країнах Балтії.

Пряма мова Хрєніна: “Все це сплановано як адекватна реакція на навчання, які з 1 травня відбуваються на території країн НАТО під назвою “Захисник Європи”.

Ми бачимо кожен їхній рух, бачимо, які батальйонні тактичні групи задіяні, на яких полігонах, які питання вони збираються відпрацьовувати. Розуміючи певні загрози, які можуть походити від них, ми адекватно реагуємо, на ці напрямки висуваємо відповідні війська”.

Лукашенко пояснив, що цю “раптову” перевірку здійснюють задля того, аби підготувати війська до “несподіваного” висування в разі початку війни. На думку диктатора, білоруська армія працює “непогано” і реформа мобільності військових підрозділів, яку розпочали 10 років тому, дала плоди.

За даними військовиків Білорусі, поблизу кордонів їхньої країни, насамперед у Польщі, країни НАТО розмістили угруповання чисельністю близько 40 тисяч солдатів, які нібито загрожують безпеці й незалежності Білорусі.

Близько 13:50 (за київським часом) очевидці помітили переміщення військової колони в напрямку з Мінська до Бобруйська. У її складі помітили РСЗВ “Смерч”, накритий брезентом, та ОТРК “Точка-У”. Колону супроводжували автівки білоруського ДАІ.

 

путін змушує лукашенка вдарити у напрямку Луцьк – Львів, щоб перерізати постачання зброї із Заходу, – заявив військовий експерт Олег Жданов.

 

Ленд-ліз для України підписано: яку зброю отримаємо та коли оплачувати

Previous article

Живий коридор завдовжки в кілометр: Вінниця простилася із загиблим захисником Віталієм Олійником

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in ВІЙНА