ВІнничинаГоловні новиниНовини

Весь світ жахнувся російському злочину у Вінниці!

0

Посол України у США Бріджит Брінк наголосила, що США з Україною, поки вона не переможе жорстоку російську агресію.

— У той час, як міжнародні експерти зустрічаються сьогодні в Гаазі на Конференції з питань притягнення до відповідальності за воєнні злочини в Україні, Росія вчиняє ще один жахливий напад, забираючи життя невинних цивільних у Вінниці, – написала Брінк.

 

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс назвала ракетний удар росіян по Вінниці “ще одним неспровокованим та безпідставним нападом Росії”.

Вона наголосила, що цей жорстокий напад також буде розслідувано як військовий злочин проти України.

 

Експрем’єр-міністр Швеції Карл Більдт зазначив, що чимало російських атак по Україні, як-от по Вінниці, здійснюються старими радянськими боєприпасами з обмеженою точністю.

— Насправді вони не можуть бути спрямовані на щось конкретне, але, очевидно, мають на меті тероризувати населення та зруйнувати його моральний дух, – написав він.

 

Литовський політик та колишній очільник МЗС та Міноборони Литви Лінас Лінкявічюс після ракетного удару по Вінниці заявив, що єдина ефективна відповідь – це удари важкої артилерії по центрах ухвалення рішень всередині РФ.

— Може, зрозуміють, що йде війна, – додав Лінкявічюс.

 

Глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас зауважив, що ракетний обстріл центру Вінниці є ще одним актом посилення нападів Росії на мирне населення України.

— Усі ці злочини будуть ретельно розслідувані, а винні – притягнуті до відповідальності. ЄС тісно співпрацює з українською владою щодо цього.

«Таке не могли зробити люди, це — скоти»: Зеленський про обстріл рашистами Вінниці

Previous article

Через ракетний удар не працює відділ ДРАЦС у Вінниці

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *