ВІнничинаНовини

В одній з громад Вінниччини відкрили дитсадки. Під час повітряної тривоги, дітей ведуть в укриття

0

У Калинівській громаді вісім дошкільних закладів вже відновили свою роботу, ще два дитячих садки готуються до відкриття. На такий крок пішла Калинівська міська рада, щоб дати змогу батькам вийти на роботу.

Про це повідомили у Калинівській міській раді.

«Було дуже багато звернень від батьків, які просили відкрити дошкільні заклади, бо їм не було з ким залишити вдома дітей, – каже Калинівський міський голова Василь Поліщук. – Тому ми спільно із відділом освіти вивчили дане питання та прийняли рішення про поступове відкриття дошкільних закладів».

За словами очільниці відділу освіти, молоді та спорту Калинівської міської ради Галини Фурман, в першу чергу у громаді відкривають ті дошкільні заклади, де є заяви від батьків і підвальні приміщення, де можна облаштувати укриття. На жаль, ці підвальні приміщення не облаштовані, тому доводиться приводити їх до належного стану.

«Міська рада допомогла будівельними матеріалами та працівниками й спільними зусиллями ми вирішили дану проблему: облаштували укриття, наповнили їх іграшками, розмалювали, щоб дітям було цікаво і не нудно перебувати у них під час тривоги, – розповідає Галина Фурман. – Діти дуже скучили за дитячим садком, вони не можуть наговоритися, награтися. А для працівників дошкільних закладів – це велика відповідальність».

Війна змінила життя не лише дорослих, а й дітей. Тепер кожен малюк, який відвідує дошкільний заклад, повинен мати із собою свою «тривожну валізку» із речами першої потреби, а також бейджик з усією інформацією про дитину та контактними телефонами.

«Три дні ми працювали без сигналу тривоги, а сьогодні він прозвучав. За дванадцять хвилин дітки вже були в укритті. Для зручності ми пошили спеціальну «змійку», за яку вони тримаються і згуртовано рухаються до укриття, – розповідає завідувачка одного з дитячих садків. – Нині у нас вже є тридцять чотири заяви від батьків, приходять записувати у дитячий садок не лише наших діток, а й з інших дошкільних закладів, є дві сім’ї переселенців».

Укриття у цьому дошкільному закладі облаштували усього за тиждень. Раніше приміщення було непристосоване під укриття. Тут обробили стіни від грибка, а потім їх пошпаклювали, побілили та розмалювали, постелили лінолеум, облаштували санвузол та підвели воду, забезпечили приміщення електроенергією, перелаштували вікно під запасний вихід. На допомогу освітянам, як завжди, прийшли благодійники та батьки.

На півдні Вінниччини облаштовують пляж з «мальдівським» піском

Previous article

Онуфрій відсторонив Паканича, який регулярно отримував з Москви інструкції, як і що робити із майбутнім собором «УПЦ» МП

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *