Головні новини

В центрі Вінниці тестували супутниковий інтернет Starlink

0
A SpaceX Falcon 9 rocket successfully launched 60 Starlink satellites from Space Launch Complex 40 (SLC-40) at Cape Canaveral Air Force Station, Florida, on May 23, 2019. SpaceX s Starlink is a next-generation satellite network capable of connecting the globe, especially reaching those who are not yet connected, with reliable and affordable broadband internet services. Following stage separation, SpaceX landed Falcon 9 s first stage on the Of Course I Still Love You droneship, which was stationed in the Atlantic Ocean. PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxONLY WAX2019052505 SPACEX

31 липня та 1 серпня вінничани могли протестувати супутниковий інтернет Starlink. Таку можливість для містян організували біля Вежі Артинова. Кожен бажаючий міг підключитись до мережі та протестувати інтернет на швидкість.

Волонтер Ярослав Інгульський розповів редакції Вінниця.info, що Starlink придбала волонтерська спільнота «Байрактар» за кошти донаторів – для військових. Перед тим, як відправити Starlink бійцям, вирішили дати можливість вінничанам познайомитись із супутниковим інтернетом.

«Ми замовляли Starlink з їхнього офіційного сайту. Вчора він прийшов до Вінниці, а вже сьогодні відправляємо військовим. Придбали ми Starlink за кошти наших донаторів.

Вирішили перед тим, як відправляти хлопцям на Схід, принести Starlink до Вежі. Вчора в нас був тестовий запуск, ми просто подивилися, як це все працює, як підключитися, налаштувати. Ми зрозуміли, що просто самого Starlink і нас самих замало, тому вирішили показати і вінничанам, що це таке», – розповів Ярослав Інгульський.

Нагадаємо, 26 лютого міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звернувся до Ілона Маска, як можна скоріше забезпечити Україні доступ до інтернету Starlink. Причиною цього стало повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Увечері 28 лютого перша партія терміналів Starlink вже прибула до України. А 10 березня Україна отримала вже другу партію станцій Starlink. 16 березня стало відомо, що Вінниця отримала модем супутникового інтернет-зв’язку Starlink. Уже 21 березня медичні заклади Вінницької області отримали Starlink і налаштували супутниковий інтернет-зв’язок.

З початку року платники Вінниччини перерахували до бюджету більше 12 мільярдів гривень

Previous article

У суботу рятувальники Вінниччини 36 разів виїжджали на ліквідацію пожеж, з яких більшість сталася в екосистемах

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *