Новини

«Газова зрада» або хто кого? ОДА проти Вінницької обласної ради

0

Чи порушено законодавчі норми при встановлених тарифу на газ? Позиція облдержадміністрації полягає у недопущенні збільшення тарифу для населення. Однак це рішення може мати серйозні наслідки для бюджета.

Як повідомила прес-служба ОДА, 24 вересня, в ході роботи чергової 12-ї сесії обласної Ради 8-го скликання, Вінницька обласна рада прийняла рішення про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для населення, бюджетних установ та організацій, госпрозрахункових споживачів, релігійних організацій комунальним підприємством «Вінницяобленерго» та дочірнім підприємством «Альтернативна теплова енергія» КП «Вінницяоблтеплоенерго» з порушенням норм чинного законодавства.

Такий перебіг подій став несподіваним навіть для самих депутатів. Позицію Вінницької обласної державної адміністрації на сесії висловив заступник Голови ОДА Олександр Піщик.

Тариф, який передбачав збільшення вартості теплової енергії для всіх категорій споживачів в середньому на 50 %  був розрахований саме комунальним підприємством «Вінницяоблтеплоенерго».

Обласна державна адміністрація запропонувала дієві механізми для зменшення вартості послуги, які містили невід’ємні додатки та вимогу до Підприємства щодо здійснення перерахунку тарифів в жовтні поточного року в сторону зменшення для населення за рахунок статей витрат підприємства.

На жаль, вони не були враховані ні Підприємством, ні профільною комісією обласної Ради.

Всупереч цьому альтернативний проєкт рішення, запропонований профільною комісією, доповнений тарифами та розрахунками дочірнього підприємства «Альтернативна теплова енергія», які не пройшли перевірку щодо їх економічного обґрунтування та не погоджувались обласною державною адміністрацією.

Доопрацьований профільною комісією Проєкт рішення не отримав позитивних висновків Управління з питань майнових та орендних відносин, будівництва, інфраструктури, ЖКГ та Управління юридичного забезпечення виконавчого апарату обласної Ради.

Як ідеться в повідомленні, позиція облдержадміністрації полягає в тому, щоб не допустити збільшення тарифу населення. Населення має своєчасно отримувати необхідну послугу та гарантовано якісну.

Ми й надалі слідкуватимемо за ціїю ситуацією

СБУ викрила зловмисників, які підробляли документи необхідні для отримання «Карти поляка»

Previous article

Три вінницьких ресторани потрапили у сотню найкращих зі всієї країни

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Новини