ВІнничинаНовини

Гроші отримали, а комплектуючі до літаків не поставили: суд зобов’язав підприємство повернути кошти Міністерству оборони

0

За втручання Вінницької спецпрокуратури підприємство перерахує Міністерству оборони понад 300 тисяч гривень.

Про це повідомив заступник керівника Вінницької Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону Богдан Луценко.

У 2021 році відбулось укладення між Міністерством оборони України та одним із приватних підприємств двох договорів на закупівлю комплектуючих до літаків. Прокурорами Вінницької Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону установлено, що відповідальними особами підприємства, усупереч умовам укладених договорів, поставки цих комплектуючих не здійснено, державі завдано збитки.

«31 серпня 2021 року з метою захисту інтересів Міністерства оборони України Вінницькою спецпрокуратурою подано 2 позови до Господарського суду щодо стягнення з підприємства-постачальника штрафу за невиконання умов укладених договорів.

21 січня 2022 року Господарським судом обидва позови спецпрокуратури задоволено. За рішенням суду підприємство – порушник сплатить на користь Міністерства оборони України штрафні санкції на загальну суму 327 747 грн», – повідомляє Богдан Луценко.

У Вінниці день пам’яті Героїв Крут відзначать маршем

Previous article

На Вінниччині перевірять системи оповіщення і готовність захисних споруд до укриття населення

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *