Здоров'я

Данія надала Україні півмільйона доз вакцини AstraZeneca

0

Сьогодні, 4 серпня, до України прибули 509 400 доз вакцини AstraZeneca, наданих Данією. Ця поставка є прямою допомогою Україні від уряду Данії, який планує передати різним країнам 3 млн доз вакцин проти COVID-19 до кінця 2021 року.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я.

«Ми поставили перед собою амбітну ціль — захистити якомога більше українців від COVID-19 до кінця цього року. Інфраструктура кампанії також зростає, вже працює понад 350 центрів масової вакцинації та працюють майже усі наявні пункти щеплення. Постійно нарощуємо темпи вакцинації, щоб усі охочі мали доступ до неї. Ми вдячні уряду Данії за безпосередню допомогу у поставці вакцини та співпрацю. Я закликаю українців, які ще не щепились, не зволікати й відвідати найближчий центр масової вакцинації, щоб захистити своє здоров’я», – сказав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Вакцину з цієї поставки планують використати для щеплення тих, хто має отримати другу дозу AstraZeneca, решту – розподілити між пунктами щеплень.

Посол Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен заявив, що Данія та Україна є близькими партнерами, зокрема і в боротьбі з пандемією.

ДСНС попереджає про негоду на Вінниччині

Previous article

У МСЕК новий очільник

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *