БізнесНовини

«Дія.City»змінить роботу IT-cфери

0
"Action.City" will change the work of the IT sphere

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №4303 про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні. Зокрема, він стосується запровадження «Дії.City» — спеціального правового режиму для ІТ-сфери. За відповідний законопроєкт проголосували 262 народні депутати.

«Дія.City» — це віртуальна вільна економічна зона для працівників IT-галузі зі спеціальним податковим, фінансовим і правовим режимом. Спеціальний режим «Дія.City» запроваджується як альтернатива поточним умовам.

Згідно із законопроєктом, резидентом «Дії.City» зможуть стати компанії, які працюють в ІТ-секторі (окрім тих, які займаються азартними іграми), а також стартапи (для них передбачена спрощена процедура реєстрації).

Передбачається, що резиденти «Дія.City» платитимуть менший податок на дохід фізосіб (5% замість 18%), а ще військовий збір (1,5%) і корпоративний податок на вибір — на прибуток (18%) чи на виведений капітал (9%).

Депутати підтримали цей законопроєкт у першому читанні ще у квітні. З того часу до нього внесли низку «компромісних» змін за пропозицією представників ІТ-сфери.

Зокрема, у першому варіанті законопроєкту пропонувалося, що держава гарантуватиме ІТ-індустрії незмінність умов «Дія.City» протягом 15 років — наразі цей термін змінили до 25 років.

Окрім того, до законопроєкту додали норму про неприпустимість прямого чи опосередкованого примусу юридичних осіб до набуття статусу резидента «Дія.City» та розширили перелік кваліфікованих видів діяльності.

Інсайд: Хто замовив «Центурію» проти Поліщука?

Previous article

З 1 серпня у Вінниці зміниться тариф на проїзд у транспорті

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

More in Бізнес