Головні новини

Лялькарка з Вінниці запатентувала бойових гусей та ляльку, схожу на Бориса Джонсона

0

Бойових гусей лялькарки з Вінниці Наталі Дремлюги знають по всій країні, а гусака, схожого на британського екс-прем’єра Бориса Джонсона, взагалі, зробили «вірусним» в інтернеті. Роботи майстрині вже підкорили серця закордонних поціновувачів ляльок у Чехії та Ізраїлі, а бажаючих отримати «копію» Джонсона – ціла черга.

За спеціальністю пані Наталя – інженер-конструктор метало-ріжучих верстатів і інструментів. 10 років свого життя віддала журналістиці, згодом працювала у пробірній палаті, а потім – було скорочення. Перерва в роботі й дала поштовх подумати над тим, якою справою хочеться займатися насправді.

«Шити і в’язати я завжди любила і займалась цим дуже давно. А от лялькарством почала займатись трохи більше трьох років. Спочатку, я шила одяг, і коли стала в центр зайнятості постійно думала, що потрібно щось робити. Зв’язалася з нашими вінницькими майстринями і попала до них в колектив. Ми почали спілкуватись. Спочатку я почала в’язати іграшки. Це були амігурумі. Там у мене була і Баба Яга, і Доббі, і Голем з «Володаря перстнів». І з цими Доббі до речі, я виграла минулого року друге місце в номінації «фентезі» на виставці «Ляльковий подіум», що проходила в Києві.

Знаєте, мені не цікаво робити отих всій зайчиків, мішок, до цього бажання немає зовсім. Я от робила стоматологів, бо у мене зять стоматолог. Навіть зуби іграшкам ліпила такі натуральні. А далі я дуже зацікавилась технікою – ґрунтований текстиль», – розповідає майстриня.

Жінка розповідає, техніка ґрунтованого текстилю цікава і дає багато можливостей для майстра. До того ж, кінцевий результат завжди виходить оригінальним.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, пані Наталя почала активно волонтерити, це й дало поштовх активній творчій діяльності.

«Я тоді, коли все почалось, перший місяць взагалі нічого не робила. Місяць дивилася новини. Ні в’язати, ні шити не могла. А потім у нас дівчата, які вже почали шити балаклави, розгрузки і плитоноски розповіли мені, що до кожної плитоноски, вони кладуть в’язане сердечко і роблять мотанки. Вони мені й запропонували, якщо маю час – нав’язати сердечок. І я як сіла… І за п’ять днів нав’язала 50 штук. Принесла.

Ідею створення знаменитих бойових гусаків майстрині «приніс» телевізор. В один з чергових волонтерських днів, з колежанками по шиттю балаклав та розгрузок, майстриня почула про те, що росіяни «побачили» біологічну зброю в Україні – гусаків.

«Наші дівчата почали в’язати, валяти бойових гусаків. Думала і собі щось подібне зробити. Та мої ж ляльки незвичайні, ними гратися не можна. Це інтер’єрні ляльки. Кілька днів думала, як це зробити і подивилася кілька фотографій, меми дивилась в інтернеті, і почала робити – гусаків. Спочатку вони в мене були з лапами, з широкими крилами як у звичайних, але вдягала їх в піксель, який залишався від покрою речей для наших солдатів. Потім подумала, що не такий вже й бойовий гусак виходить. Тому переробила йому викройку, зробила берці, а крила зробила більш подібними на руки. Вишиваю їм навіть м’язи. Щоб гусак був бойовитішим.

Ця ідея людям сподобалась. Почали писати, дзвонити і питати, чому я не роблю пару. Так з’явилася і дівчинка. Дівчинка вже вийшла з фігурою, все при ній, справжня україночка. Коси з червоними квіточками і губи красиві. Гламуру трохи добавила», – розповіла майстриня.

 

Бойові гусаки у пані Наталі перший час купували не вінничани, а люди, які виїхали або знаходяться у зоні бойових дій. Це були і бійці з пораненнями, і мами, які відправили синів на фронт.

Чому Джонсон? Бо всі ми знаємо, що Борис Джонсон нам дуже допомагає, дуже підтримує нашу країну. Приїжджав до нас в Україну. Він такий цікавий. А я роблю іграшки такі, щоб мене «зачіпило». Знаю, що не всі мої іграшки подобаються, але нікого не залишають без емоцій. І для мене це важливо!

Я зробила свого першого Джонсона. Виставила його світлину в інтернеті. Його побачила дівчина з-під Києва і загорілась бажанням його отримати. Сказала: «я його забираю». І зараз дуже задоволена», – поділилася майстриня.

Всіх своїх бойових гусаків та гусака, схожого на британського екс-прем’єра Бориса Джонсона, жінка вже запатентувала під одне авторське право.

До речі, черга на отримання свого гусака до пані Наталі через відставку Джонсона не зменшилася, а навіть збільшилася.

«Коли Джонсон подав у відставку, черга з охочих отримати таку іграшку виросла в два рази! Тому я не знаю, коли я справлюсь з цим. Тобто його популярність у нас навпаки виросла», – каже майстриня.

Джерело: https://www.vinnitsa.info/

У Вінниці дорослі та маленькі переселенці можуть безкоштовно відвідати сухий басейн

Previous article

Нa Вінниччині зaтримaли порушникa комендaнтської години, який перевозив мішок з нaркотикaми

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *