ВІнничинаволонтерствоНовини

Медаллю «За сприяння Збройним Силам України» відзначено волонтерку з Вінниччини

0

– Мені здається, що я зробила ще недостатньо, аби отримати таку важливу нагороду, – своїми враженнями поділилась волонтер-доброволець Юлія Гаврилюк після зустрічі із Міністром оборони Олексієм Резніковим, який особисто вручав відзнаку. – У Вінниці та області є чимало волонтерів, і кожен із них віддає всі сили заради наближення Перемоги та заслуговує на заохочення. Утім, мені дуже приємно, що громадськість вважає, що я дійсно роблю багато для наших захисників.

ДЖЕРЕЛО: https://armyinform.com.ua/

Про нагородження «медаллю волонтера», як називає її Юлія, вона дізналась буквально напередодні візиту очільника оборонного відомства до Вінниці. Їй зателефонували колеги і запитали ІНН.

– Я тоді якраз оформляла пластикове посвідчення волонтера, щоб мати змогу з ним заправляти авто пальним на гуманітарні потреби. Продиктувала номер, навіть особливо не задумуючись для чого це. Потім уже подзвонила інша колега-волонтер і попередила, що мене подали на нагороду і потрібно одягнути щось «не робоче». Я поставилась до цього повідомлення як до чогось буденного, як до ще однієї справи з-поміж десятків інших, яких треба зробити за день, – додала волонтерка.

Юлія Гаврилюк є ідейною натхненницею та організаторкою гуманітарної місії у селі Степанівці на Вінниччині. Там ще у березні було організовано виробничий мініцех із виготовлення смаколиків для українських захисників. Понад три місяці у вільний час сюди приходять місцеві мешканці, аби фасувати, різати, змішувати, сушити, пакувати, крутити… Долучаються до роботи і жителі сусіднього села Побережне.

Волонтери виготовляють вже понад 20 позицій продукції: курячі та свинячі тушкованки, згущене молоко, консервовані каші з м’ясом, паштети, сири, печиво, м’ясні чіпси та фріпси, салати «Морква по-корейські з свинячими вушками» тощо. У Побережному печуть пряники, печиво, рогалики. Фірмовим продуктом стали енергетичні батончики «Степанівський БАНДЕРІКЕРС». Їх роблять із насіння гарбуза та соняха, арахісу, волоського горіха, мигдалю, льону, чіа, цукатів, сухофруктів, цукру, меду, чорного бельгійського шоколаду.

− Батончики − це такі наші фірмові асорті-перекуси, вони надзвичайно поживні та смачні, тому здобули неабияку популярність серед захисників, – додала Юлія Гаврилюк. – Загалом за три місяці ми виготовили понад 20 тисяч банок тушкованки та згущівки. А кількість іншої готової продукції вимірюємо вже тоннами.

Авторка матеріалу: Оксана Уретій (кореспондент АрміяInform)

У Вінницьких Хуторах врятували хлопця, який хотів покінчити з життям

Previous article

НАД ВЕЖЕЮ АРТИНОВА У ВІННИЦІ ТИЖДЕНЬ МАЙОРИТИМЕ ПРАПОР ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *