ВІнничинаКультураНовиниПодії

На Вінниччині літні жінки вперше піднялись з екскурсією на гору під рідним селом.

0

У селі Оксанівка, що у південній частині Вінниччини, для мешканок старшого покоління влаштували чи не першу у їх житті екскурсію на місцеву гору Мохнатка. Лише місяць тому там завершились роботи по облаштуванню оглядового майданчика та спуску до нього.

«Чи не вперше білі скелі Оксанівського каньйону, високі сосни та стрімкий Дністер приймали у свої обіймидобре знайомих їм людей.Саме тих, хто завжди був внизу, біля самої річки. Хто ще дитиною пас там корів, йшов верховиною до школи чи збирав ягоди, горіхи. Тепер, на власніочі побачити зверху Дністрові краєвиди. Пройшлися по стежці, що веде до Печерної церкви та згадати своє дитинство», – зауважує Мирослава Марченко, місцева жителька

А ще в Оксанівці облаштували оглядовий майданчик біля Печерної церкви, оборонного скельного монастиря 11- 16 століття. Це місцеві пам’ятки культурної спадщини. Спільними зусиллями селяни зібрали 77500 гривень. А до цього ще близько 30 тисяч.

«Ми беремо участь у благодійній програмі, яка нас також підтримає фінансово. Наша мета – створити безпечні умови для мандрівників, туристів, гостей, що відвідують головного об’єкту – Печерної церкви. Для цього облаштовуємо дану гірську, круту стежку кам’яними східцями та поручнями безпеки. Також вкладемо кошти у розвиток нашого села», – пояснює пані Мирослава.

Моргунов призначив собі ще одного радника

Previous article

На території Жмеринської райлікарні монтують кисневу станцію

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *